maandag 9 december 2013

Tellen, sorteren, versieren ,...

De nieuwe week al meteen ingevlogen. Na de praatronde hebben we onze poppenhoek even onderhanden genomen en we hebben er meteen een lesje wiskunde van gemaakt. De laatste tijd was er nog al wat rommel in de poppenhoek dus we gaan er wat dingen wegnemen , zodat alles wat ordelijker verloopt , en zoals ze zeggen, less is more :-).We hebben geteld hoeveel poppenwagens en bedjes we hebben en dus mochten ze evenveel poppen kiezen. De andere gaan even de kast in.
Dan hebben we de stoelen geteld in de poppenhoek en voor elke stoel hebben we een bord, beker, tas, mes, enz gekozen. Bij de pannen het juiste deksel gezocht , en al de andere keukenspullen verdwijnen ook in de kast voor later. Nu is onze keukenkast wat overzichtelijker, gemakkelijker op te ruimen( er worden foto's opgehangen en dan weten ze precies wat waar hoort) . Nu kunnen ze wat gerichter spelen in de poppenhoek.










Ondertussen werd er nog met het nieuw speelgoed gespeeld. Yannina had zelfs een doos omgeknutseld tot 'garage''huis'. Daar wilde ze dan met Polly Pocket in spelen.
Na de speeltijd hebben we de kerstboom in de speelzaal versierd en er meteen een decor bij gemaakt. Die gebruiken we voor een speciaal projectje voor de kerstmarkt. We lichten al een tipje van de sluier via de foto's maar wil je echt weten waar het voor diende, kom dan vrijdag zeker langs op onze kerstmarkt vanaf 18u00.





Dan zijn we verder gaan sieren maar nu in onze klas. We hebben de raamdecoraties opgehangen en morgen is de boom aan de beurt.



Namiddag was Snuffie aan de beurt. Terwijl hij lekker aan het gras kon knabbelen en we met z'n alles zijn hok proper gemaakt.
Onze schooltuin heeft sinds vandaag zijn omheining.



Ze waren zo hevig, dat Ynse plots onder het hok lag :-)



Toen alles netjes was zijn we aan de tafels gaan spelen: de klei werd uitgehaald en Lucas is al helemaal in stemming en maakte een sneeuwman. Ata en Steven-Paul waren op zoektocht naar dingen waar een magneet aan blijft plakken. Ze ontdekten heel wat dingen. Jade en Jens bouwden de dingen uit de boekjes van de smartmax na.






Tijdens de afsluitronde hebben we gekeken wie aan de beurt is voor de boekenronde morgen en dat is Ilyana.
Morgen is er weer soep tvv de kinderraad. Wie morgen middag graag een tasje soep bij de boterhammen wil moet een €0.50 meegeven .

We zijn ook nog steeds op zoek naar hulp voor de opbouw en/of afbraak van onze kerstmarkt. Wie kan helpen kan zijn naam noteren op het blad op het wit infobord .

Wie heeft zijn briefje voor de deelname van het kamp nog niet afgegeven ? Als je kleuter niet meegaat op kamp, laat je me dat ook even weten aub ? Er hebben zich al 11 kleuters ingeschreven!!! SUPER!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten