dinsdag 3 december 2013

Soep tvv de kinderraad en sintversiering maken

Dinsdag dus boekenronde dag. Yannina had een boek bij maar wist niet meer hoe het meisje noemt , maar Chiara wist dat het Pocahontas was. En zij is een indianenmeisje en die hebben pluimen in hun haar net zoals Piet op zijn muts.
Na de boekenronde hebben de afwezige kleuters nog een pietenmuts gemaakt en de anderen hebben in de hoeken gespeeld.

Wij hebben in onze bibliotheek ook boekjes van de Disney club, zoals het boekje van Yannina.




Na de speeltijd mochten ze nog iets vertellen of tonen. Ambulances, sinterklaasboek, auto's,....Yannina merkte op dat Mickey Mouse van Ilyana bijna net dezelfde broek aan heeft als Ilyana.






Dan was het tijd om onze boterhamdozen klaar te zetten want na de turnles hebben we reuze honger en kunnen we meteen beginnen te eten. Vandaag had Jessy, de mama van Jade soep gemaakt voor de klas. De opbrengst gaat naar de kinderraad. Zij willen graag een afdak voor op de speelplaats of rekken voor speelgoed. Dankjewel Jessy voor de lekkere tomatensoep.Volgende week dinsdag is er weer soep, dan maakt de oma van Thieme en Ynse soep voor onze klas en kan iedereen weer een tasje soep kopen voor €0,50.

Na de middag was het tijd voor de klassenraad. Daar kwam vooral uit dat ze het niet leuk vinden als ze steentjes gooien als ze op de glijbaan zitten. Oplossing: naar de juf gaan of naar wie toezicht houdt en zelf ook niet met steentjes gooien natuurlijk.
Dan hebben we de handen uit de mouwen geschud: Thieme wilde ook iets maken voor versiering om de Sint te verwelkomen. Hij koos voor vlaggetjes , een mooie kleuroefening en een Zwarte Piet maken. Wie thuis nog rollen heeft liggen of lege keukenrollen mag die dan ook meegeven. Maar ik ben ook nog op zoek naar aluminium bakjes, schotels om te knutselen.









De afsluitronde was maar kort omdat het opruimen vandaag wat lang geduurd heeft . En ja hoor, ons liedje voor de Sint is gekend. Wij tellen dan ook af naar zijn komst as vrijdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten