zaterdag 14 december 2013

Actua en vrije teksten.

Vrijdag , dus actua. De tafels en stoelen verschuiven en we konden naar Karrewiet kijken. Ze vergeleken het weer, zagen dat er mensen in tenten moeten slapen terwijl het heel erg sneeuwt, ons rubriekje van kinderen in andere landen was er ook weer en daar zagen ze een kabelbaan. De kleuters van Anouk hadden nu zo een kabelbaan gebouwd en we zijn naar hun experiment gaan kijken en knap zeg hoe ze dat bedacht hadden.


Dan hebben ze verder gewerkt in de klas. Na de speeltijd hebben we de kalenders in orde gebracht en een versje voor onze nieuwjaarsbrief gekozen. Iedereen kreeg een clicks blokje en moest dat op een versje leggen. Het versje met de meeste blokjes heeft gewonnen. We zijn dan ook meteen begonnen met het inoefenen ervan.
We hebben nog post gehad van de Sint. We kregen een mooie poster omdat we tekeningen opgestuurd hadden.



Genoeg geoefend, nu hup hup hup naar de turnzaal. Daar hebben ze allemaal heel flink meegedaan.
In de namiddag deden we eerst nog een toonmoment en nadien zijn we meteen aan onze vrije teksten begonnen. Er zijn er nu toch wel enkele bij die lange verhalen bij hun tekeningen vertellen.







Tijdens de afsluiting heb ik dan ook even voorgelezen wat iedereen verteld had.
Nog een fijn weekend allemaal!!!!

Nog even meegeven: op ons prikbord hangt het blad voor de ouderavond op di 07-01-14. De kleuters krijgen dan ook hun 1e rapport.Jullie kunnen je naam daarop invullen.
Ik zoek ook nog een logeerplaats voor Snuffie tijdens de kerstvakantie. Let me know .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten