dinsdag 10 december 2013

Ons boompje versierd en klassenraad.

Dinsdag is boekenronde maar Ilyana was helaas ziek. Dan maar een gewone praatronde. Karell was de kapitein van dienst en Mika was de weerman. Eerst kalenders afwerken en dan vertellen en tonen.
Karell beet zelf de spits af. 




Maar het was al snel half 10 dus einde van de praatronde. We gingen snel aan het werk: spelen en onze boom versieren. De lampjes had ik er al ingehangen dus het was nu aan de kids om hem verder te versieren. En ze kennen er wat van, kijk maar hoe fier op hun boom!!




Na de speeltijd ging de praatronde verder. Dan nog even onze boterhammen klaarzetten, jassen en schoenen aan en hup naar de turnzaal.


Kaat had een olifantje bij en wilde weten hoe hij noemt. Jade wist dat we in de klas zo'n puzzel hebben. Daar konden we op lezen dat de olifant Dumbo noemt. Knap Jade.



Yannina haar eigen gemaakt huis met heel veel auto's. Waarom zoveel auto's ? Ahwel, als er ene stuk is nemen ze een andere ;-)



Dat ze flink geturnd hebben kon je heel goed aan Jens zijn hoofd zien: zo rooddddddddd!!!!
Ondertussen was bommi van Ynse en Thieme er al met de soep. Ze had lekkere soep met kippenballetjes gemaakt. En of ze smaakte, er werden 2 tot 3 bekers soep gegeten!! Dus als er wat boterhammetjes over waren... En bedankt bommi voor de lekkere soep!!!!




Namiddag was het klassenraad. We hebben samen een ideetje opgedaan om onze praatronde wat vlotter te laten verlopen. We kozen voor de gele en rode kaart zoals bij de voetballers. Mika vond wel dat er ook een blauwe kaart bij moest komen. Wat betekenen nu die kaarten? In onze praatronde hebben we afspraakjes. Als een kindje zich niet aan de afspraken houdt mag de kapitein hem een gele kaart geven, een waarschuwing zoals Lucas zegt. Krijgt hij/zij nadien nog een gele kaart dan wordt dat een rode kaart en moet het kindje de praatronde verlaten en aan een tafeltje gaan zitten. Als de kapitein vindt dat het kindje na een tijdje toch rustig is krijgt hij een blauwe kaart en mag hij terug de praatronde in. Na de klassenraad hebben ze zelf de kaarten gemaakt. Ze kenden de kleuren, wisten dat de kaarten rechthoekig moeten zijn dus zo gezegd, zo gedaan. We hebben het doosje van Jade gebruikt om alle kaartjes in te doen. Nog even iets: ook de kapitein kan een kaart krijgen.
We hebben ook even de foto's besproken voor het opruimen in de poppenhoek en dat ging bij het opruimen al prima!! Knap zo na de 1e keer!!


Er waren kinderen die nog verder wilden knutselen met papier. En al snel waren ze juweeltjes voor mekaar aan het maken: armbanden, ringen,... 







Nog even koekje eten , afsluiten en dinsdag 10 december is weer omgevlogen , en dat is iets wat de kinderen zelf zeggen in de klas: moeten we nu al naar huis? :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten