dinsdag 17 december 2013

Boekenronde en onze eigen kerstboom stempelen

Dinsdag=boekenronde. Ilyana was vorige week ziek dus heeft ze vandaag over haar boekje mogen vertellen. Het boekje was ' Saar wordt grote zus'. En daar weet Ilyana alles van. Ze vertelde uit haar boek maar ook over hoe het bij haar thuis gaat. Ook de vraagjes van de kinderen kon ze vlotjes beantwoorden.

Dan heb ik een stempeltechniek uitgelegd. We gingen vandaag stempelen met wc-rolletjes en onze vinger. Het werd een kerstboom. Eerst hebben we de vorm en kleur van de boom besproken : driehoek en groen en met die dingen zijn we dan aan de gang gegaan. Om hen een beetje te helpen tekende ik eerst een driehoek. De rest moesten ze zelf helemaal doen .
Dit hebben we ook na de speeltijd verder gedaan en toen was het tijd om te turnen.





















Namiddag was het klassenraad. Ze hadden een idee vandaag: kan er op de speelplaats geen trampoline komen vroegen ze zich af !! We hebben dat eens besproken: hoe gaat dat praktisch? Hoeveel kost dat ? Hoe komen we aan centjes ? ... 1 trampoline is te weinig voor de ganse school;-) Ze gingen nu op zoek naar een schatkist om veel geld te zoeken. Ik ben eens benieuwd of ze er eentje gaan vinden zoals begin van het schooljaar :-).
Als afsluiter hebben we nog een toonmoment gehouden. Ata had een leuk bingospel en daar gaan we morgen mee spelen, want hij kent al heel veel cijfers. Toen ik vroeg wie dat mee wilde spelen had hij heel veel kandidaten dus morgen gaan we zeker iets doen met al die cijfertjes.







Donderdag is er weer lekkere soep te verkrijgen. Davy , de papa van Jens , maakt soep voor ons tvv de kinderraad.
Dus wie graag een tasje wil, brengt € 0,50 mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten