donderdag 12 december 2013

Nieuwjaarsbrief en woorddelen klappen

Voor de fotoronde had Kaat vandaag twee foto's bij: 1 van haar en Maja de bij  en een van haar en Nelle. Zo fier dat ze is op haar zus. Ze vertelde over de foto's en beantwoorde de vragen van de anderen. 

Nadien zijn we aan onze nieuwjaarsbrieven verder gaan werken , knippen, plakken ,versieren , en wat hebben ze dat prima gedaan. De binnenkant is voor de meesten al klaar.En wist je dat het idee van Kaat kwam ? Zij had nl heel wat leuke ideeën bij om te knutselen en daar hebben we gebruik van gemaakt.





Na de speeltijd ging de praatronde verder. Onze Jasmijn wilde wel eens weten waarom een paard windels rond zijn benen heeft en hoe het geluid van een paard noemt. Een onderzoekje voor morgen. Lucas had het spel UNO bij en daar moest ik zeker eens mee meespelen van hem. Ondertussen legde hij ons de spelregels uit in de praatronde. Strenge kapitein Yannina deelde vandaag zelfs geen, en ja , ook rode kaarten uit :-). Ze legde ook goed uit waarom iemand een kaart kreeg ( praatrondeafspraakjes).















Op vrijdag 20 december hebben we een kerstfeestje in de klas en bij een boom horen pakjes. Iedereen heeft vandaag een naam getrokken en voor dat kindje mogen ze een geschenkje kopen van €2,50. Ze hebben daar een briefje voor meegekregen.
Ze moesten elk beurt om beurt met de ogen toe een knijper nemen en zo wisten ze voor wie ze een kadootje moeten meebrengen. Voor de zieken hebben we ook namen getrokken.



Namiddag was Else-Lise in onze klas. Zij werkte met kleine groepjes rond woordjes klappen en dat weergeven op papier. Voor elk deel dat ze klapten moesten ze een bolletje kleuren.
Ik heb UNO gespeeld, en jaja , fier op mezelf , ik ben gewonnen , hahahahaha. Ze vonden het wel heel tof. Nadien werd er ook nog verder gewerkt aan onze brieven. Kijk maar eens naar de mooie resultaten.










Niet vergeten: morgen is er kerstmarkt op onze school en iedereen is welkom. De poorten gaan open vanaf 18u00 tot 22u00. Iedereen is welkom voor een lekker jenevertje, gluhwein, hapje of een mooi kerstgeschenk of bloemstuk. Dus hopelijk tot morgenavond allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten