maandag 2 december 2013

Een fijn weerzien en muzikale onderzoekjes.

Zalig om die gezichtjes vanmorgen terug te zien en zo fijn als ze je zeggen: juf we hebben je gemist. Daar dan ook nog een leuk boekje , zelfgemaakte geschenkjes en pralines bij, mijn dag was super begonnen.
De kapitein van dienst was Ynse en Lina was de weervrouw.



Dan hebben ze hun mijters en pietenmutsen afgewerkt.


Na de speeltijd hebben we de praatronde verder gezet, want ze hadden veel te vertellen hoor. 








Uit de praatronde kwamen 2 onderzoekjes. Nando wilde weten hoe zijn fluit noemt en Kaat wist niet hoe je die zwarte tekens noemt. De onderzoekers zijn een verdieping hoger gegaan naar het lager en gingen daar eens vragen of er iemand was die een antwoord op hun vragen kon geven.Nando en zijn helpers kwamen te weten dat het een panfluit is en Kaat met haar helpsters kwamen te weten dat dat muzieknoten zijn, en neen, geen noten die we kunnen opeten , maar noten die ons vertellen hoe we het lied moeten zingen.










We hebben in de voormiddag ook nog hoog bezoek gehad van de Sint en 2 pieten.
Namiddag hebben we eens vertelt hoe we ons kunnen voelen als de Sint op bezoek komt. We kunnen blij zijn, boos (als we niks krijgen) of bang zijn . Daar hebben we dan ook een werkje over gemaakt. De kleuters moesten de blije kindjes tellen en dan evenveel blije gezichtjes kleuren , en dan de bange kindjes tellen en evenveel bange gezichtjes kleuren.







Tijdens de afsluitronde hebben de onderzoekers hun onderzoekje voorgesteld en de bijkomende vragen beantwoord. Prima gedaan allemaal.

Na het voorstellen van de onderzoekjes heb ik voorgelezen uit Jade haar boek: de spiekpieten. Dat zijn hele kleine pieten die zich heel goed kunnen verstoppen en kijken of we braaf zijn, flink eten, goed opruimen, lief zijn enz.Morgen eens extra kijken of we in onze klas ook van die spiekpieten zien want zij bengen verslag uit aan de Sint. 
Morgen mag Yannina een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten