vrijdag 22 november 2013

Zwarte pieten in de klas en pannenkoeken.

De dag startte zoals altijd op vrijdag met een actua ronde. Het meeste dat was bijgebleven was een man die met lego standbeelden gemaakt had. Er was zelfs een dino bij. Na de ronde hebben ze met onze blokken ook iets gemaakt.Maandag breng ik ook lego mee om toch ook eens een standbeeld te maken. Ik ben eens benieuwd hoe hoog we kunnen bouwen.
Wat ze ook 'sjiek' vonden was een man in een rolstoel die stunts op een halfpipe deed. Hij vloog door de lucht, maakte salto's , slidings en nog veel meer. Ze wisten niet waarom iemand in een rolstoel zit en daarom gaan we dat maandag eens onderzoeken. 
In de poppenhoek lagen er verkleedkleren van zwarte piet. Onze zwarte pieten vulden de zak van de Sint en iedereen in de klas was precies braaf geweest want we kregen allemaal een geschenk.










Na de speeltijd haalden we ons SOS Piet ( om in de sfeer te blijven ;-)  ) kookboek erbij en zochten we op wat we allemaal nodig hebben om pannenkoeken te maken. Alles werd gecheckt, afgewogen, geteld en gemengd. Alles werd gecontroleerd op de weegschaal en de eitjes werden nauwkeurig geteld.













Dan hebben we het deeg wat laten rusten, schoenen en jassen aan en hup naar de turnzaal.
Tijdens het turnen ben ik alvast begonnen aan het bakken , want ze gingen er heel veel opeten :-)
En gebakken heb ik. Meer dan 40 pannenkoeken werden er opgegeten. Ze mochten zelf kiezen wat er op hun pannenkoek lag. En alles wat er naast viel, geen paniek, dat werd zorgvuldig opgegeten. Geen enkele pannenkoek is over gebleven. Zelfs niet voor de juf :-) In de namiddag hebben we ook nog een toonmoment gehouden en als afsluiter hebben we eens herhaald hoe je pannenkoeken moet bakken en ons lied geoefend. De Sint gaat tevreden zijn .














Voor de vele zieken in de klas, snel weer beter en hopelijk iedereen maandag terug paraat. Fijn weekend en een dikke zoen X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten