maandag 4 november 2013

Welkom Lina.

Vanmorgen was er iets speciaal in de klas: in onze praatronde zat er een nieuw gezichtje. Lina zal vanaf nu ook in ons klasje zijn. Welkom Lina.
We zijn de dag gestart met een praatronde en of ze iets te vertellen hadden na de lange vakantie. Onze tafel was ook heel goed gevuld.
Kapitein Ilyana hield de klok goed in de gaten.




Na de praatronde zijn we onmiddellijk gestart met werken. de kleuters moesten hetzelfde plaatje zoeken. Niet zo gemakkelijk want ze moesten op kleine details letten.






Na de speeltijd hebben we de praatronde verder gezet, want we kregen niet alles op tijd verteld.





Dan hebben ze verder gewerkt en gespeeld in de hoekjes.





Namiddag hebben we een toverspel gespeeld ( drama). Jade had een toverstaf bij en die hebben we gebruikt voor een spel. De kleuters moesten telkens naar de overkant van de zaal. Maar het was een toverbos dus mochten ze niet zo maar oversteken. Ze werden eerst omgetoverd in bv een leeuw, krokodil, bal, tafel, boom, luchtballon, blaadjes, olifant en nog zo veel meer. Ze moesten al die dingen uitbeelden.


















Dan nog wat aan de tafeltjes spelen en als afsluiter heb ik een sprookje uit Kaat haar dik sprookjesboek voorgelezen. Het werd Repelsteeltje. Uit een boekje van Lucas heb ik ook gelezen. Het was een telboek dus veel voorlezen was het niet , maar we hebben samen goed geteld tot 10. 
Morgen mag Lucas ook een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten