donderdag 21 november 2013

Bibtruck en hmmmm lekkere speculaas.

Vanmorgen stond de bibtruck er weer en werden we vriendelijk ontvangen door Marjolijn en Jo. We leverden de oude boekjes in en kozen er weer nieuwe. Vandaag was er zelfs een verzoekje om extra nog wat dino boeken te ontlenen, en nee, het kwam niet van onze dinokenner Jens maar van Lucas.



In de klas hebben ze al voor een eerste keer in hun boekjes gelezen.




We hebben ook al eens gepiept in die vreemde, grote doos die op de tafel stond.
Na de speeltijd zijn we dan in de praatronde gaan zitten en hebben we niet 1 , maar 2 rondes gedaan: een foto- en boekenronde. Emani was genezen en vandaar 2 rondes. Karell had 3 leuke foto's bij en vertelde heel goed wie en wat en waar. Ook de vraagjes werden vlotjes beantwoord. Emani had een boekje over verhuizen bij. Zelf is ze ook pas verhuisd dus ze kon daar ook wel wat dingen over vertellen. Wist je dat je alles in dozen moet steken zodat het sneller gaat ? 









Dan was het eindelijk namiddag. Wat hebben ze hier naar uitgekeken: bommi was er en nu konden ze eindelijk speculaas bakken. Ynse en Thieme hadden zelfs schortjes meegebracht om te bakken. Al snel waren ze met de deegrollen in de weer, werden de vormpjes uitgedrukt en werd de speculaas gebakken. Wat rook het lekker in de klas. Terwijl sommige bakkers bezig waren , versierden de anderen een zakje waar hun speculaas in gestoken kon worden. Ook de poppenkastpoppen van de Sint en Piet werden uitgehaald en het memoryspel van Sint was ook heel leuk om te spelen. Een goed gevulde namiddag dus. En er werd gebakken tot de laatste minuut.



































Morgen gaan we nog eens bakken: pannenkoeken. Denken jullie nog aan een beetje 'beleg' voor op de pannenkoeken? Ik heb vandaag ook al 2 kleine pannetjes gekregen om te bakken , alleen heb ik niet gezien van wie :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten