zaterdag 16 november 2013

Actua, vrije teksten en seriëren.

Een hele boeiende actua-ronde vandaag maar vooral de tyfoon in de Filipijnen liet een enorme indruk na. Eens kijken of wij ons steentje ook kunnen bijdragen.Na de actua-ronde hebben we gespeeld in de hoeken en wat dingen verder afgewerkt.










Kaat vond bijna al haar letters van haar naam in haar zakje met letterkoekjes!!!
Na de speeltijd hebben we onze kalenders in orde gebracht en nog wat verteld. Dan moesten we onze boterham dozen al klaar zetten want het was tijd voor een lesje LO.
Namiddag hebben we nog een toonmoment gedaan. Martine was er vandaag ook voor extra ondersteuning. Iedereen heeft dan ook aan zijn vrije teksten gewerkt en Martine noteerde er dan bij wat de kinderen vertelden. Wie klaar was mocht bij mij een werkje komen maken: eerst 4 prenten van een jongen of meisje uitknippen, ze dan leggen van klein naar groet en ze dan opplakken.


Dit was leuk: een echt lanseerplatform. We hebben ook geprobeerd om andere dingen te laten wegvliegen.




Jade heeft dit boekje 2 keer , dus dit exemplaar mag in onze klas blijven. Dankjewel Jade!!!







We kregen ook hoog bezoek van Sint Joppe en zwarte Piet Resul.

Volgende week is het week van de smaak. De klassenraad wil daarom graag chocomelk verkopen aan 0,50 €. De opbrengst is voor allerlei dingen zoals een bak voor speelgoed, een afdak, ...
Maar ook ik wil een oproep doen: zijn er mama's, papa's, oma's of opa's die iets lekkers in de klas willen komen maken ? Misschien iets in de sfeer van de Sint ? ( marsepijn, speculaas, .... of iets anders).Laat het me dan weten via mail of deze blog.
Niet vergeten: maandag gaan we voor een 2e maal zwemmen. Vergeet geen zwemgerief mee te geven aan je kapoen. Voor de begeleiders: de bus vertrekt om 13u aan de school.
Nog een fijn weekend allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten