dinsdag 12 november 2013

Onze eigen tijdlijn.

Een verlengd weekend en toch hadden vele kinderen aan hun foto's gedacht. Die hebben we tijdens de praatronde getoond en er over verteld. Maar het waren zoveel foto's dat we er na de speeltijd verder over verteld hebben. We hebben de foto's besproken en waren het nu foto's van in de buik, als baby, peuter of kleuter. Het verschil was soms toch wel moeilijk maar na enkele keren ging dat al vlotjes. Er werd ook met de nieuwe puzzels gespeeld en met de steekkaarten rond tellen. Net voor de middag werd er ook nog geturnd.


Zet de knijper bij het juiste antwoord. Elke vraag heeft een kleur en de knijper met dezelfde kleur knijp je bij het antwoord.



Draai het blad om en als de kleuren van de knijpers overeen komen met de vakjes heb je alles goed gedaan. Zelfcontrole!





De taak van de kapitein kan soms zwaar zijn ;-)


Namiddag zijn begonnen met een kort toonmoment en dan zijn we echt van start gegaan met onze foto's. Er werd een kopie van de foto's gemaakt en die mochten de kinderen dan uitknippen. Nu goed kijken welke foto bij welke periode hoort.














Onze tijdlijn hangt voorlopig in de gang zodat iedereen hem eens kan bekijken, maar hij komt binnen enkele dagen in onze klas te hangen en tijdens het schooljaar gaan we hem ook nog uitbreiden( kinderen lagere school, tieners, mama's en papa's , oma's en opa's).
Tijdens de afsluitronde hebben we nog eens in het kort besproken wat we vandaag allemaal gedaan hebben.
De klassenraad is vandaag niet doorgegaan en dat doen we morgen.
Vergeet niet: donderdag gaan we naar de expo. De ouders die zich hebben opgegeven om te rijden zie ik om 13u op school en geef een autostoel mee aan je kleuter als je niet zelf rijdt. Dankjulliewel!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten