woensdag 6 november 2013

Knikkerbaan.

Eerst de praatronde. Lina mocht voor de eerste keer de weervrouw zijn. Goed gedaan Lina. Dan hadden we nog even tijd voor de praatronde. Jade had iets speciaal bij, iets wat de politieagenten ook bij hadden. Jaja, walkie talkies. En we hebben ze uitgeprobeerd , en ja hoor , het lukte. Iemand ging in de gang staan en praatte door de walkie talkie en wij konden het kindje horen in de klas. Tijdens het spelen in de hoekjes vond je dan ook steeds enkele kinderen in de gang om boodschapjes door te geven naar de anderen in de klas .








Dan heeft Ann ons nog iets gebracht: een knikkerbaan en rollen. Zelf hebben we onze knikkers erbij genomen en mochten de kinderen zelf een knikkerbaan maken. Een lesje techniek dus, want hoe maak ik zo een baan, en hoe doe ik dat met de rollen? Waar moet je op letten, zijn de knikkers te groot/klein, hoe maak ik dingen vast, moet de buis omhoog gaan/omlaag, op de grond liggen? 1001 dingen dus om over na te denken en uit te proberen.
























Omdat onze klas vol bouwsels stond zijn we ons tutti frutti fruit in de eetzaal gaan opeten. Vandaag waren het hele lekkere druifjes.


Na de speeltijd zijn we doorgegaan met bouwen. De banen werden al snel groter en langer. 




Tijdens de afsluitronde hebben we eens overlopen wat de kinderen allemaal gemaakt hadden. Was het moeilijk, ging alles gemakkelijk, konden alle knikkers door de buizen, gingen dingen stuk, hoe moeten we het vast maken. Wat hebben ze veel verteld , dus ik denk dat ze morgen opnieuw gaan proberen. :-)
Morgen mag Lina een foto meebrengen voor de fotoronde.


2 opmerkingen: