donderdag 7 november 2013

Fotoronde en tellen maar.

Jasmijn was de weervrouw vandaag en vertelde ons welk weer het is. Ze tekende zelfs heel mooi een wolk en wind.
Dan was het aan Lina om te vertellen welke foto ze bij had. Het was het geboortekaartje van haar kleine broer. Ze vertelde dat hij nu wel groter is en dat hij lief is. Hij stapt ook al aan een handje.

Nu wilden we wel eens weten hoe wij eruit zagen als baby. Vandaar een oproep om foto's mee te brengen.Kunnen jullie tegen as dinsdag foto's meegeven van jullie kleuter? Het mag (als het mogelijk is) een foto van een echo zijn, een baby-, peuter- en kleuterfoto van jullie kapoen. Ik kopieer de foto's dan en dan kunnen we een levenslijn maken.Later op het jaar kunnen we die levenstijdlijn nog uitbreiden.
Dan hadden we nog even tijd voor een toonmoment.

Maar nadat Thieme verteld had zag kapitein Lucas dat de tijd om was, en rara , wat wilde ze na de ronde doen..... knikkerbanen maken.



Na se speeltijd kregen we bezoek van Quinten en Ibe. Zij kwamen een oproep doen voor hun show'Freinet's got talent'. Enkele kleuters hebben zich toch ingeschreven, en ik ben eens benieuwd wat dat gaat geven :-).Dan nam Lucas zijn taak weer op zich en mocht iedereen nog snel iets tonen of zeggen.









Dan hebben enkele meiden het onderzoekje van de gebroken arm onderzocht.









Namiddag kwam Else-Lise in de klas en hebben we in kleine groepjes gewerkt. Bij Else-Lise moesten ze de brieven in de juiste brievenbussen steken en dan tellen hoeveel brieven er waren.
Bij mij moesten ze eerste evenveel potloden nemen als mij en dan een blaadje maken en daar ook evenveel dingen zoeken en die met mekaar verbinden. Een derde groepje speelde alleen aan een tafel het telspel van Thieme. Er werd dus druk geteld in de klas deze namiddag.Wie in alle groepjes gewerkt had mocht nog wat teken, schrijven, stempelen.










Tijdens de afsluitronde hebben de meiden hun onderzoekje voorgesteld: een gebroken arm genees je met een gips en soms ook wel met een operatie. Gips kan vele kleuren hebben en is heel hard. Je hebt dan ook een speciale zaag nodig om de gips open te krijgen. Er werden ook nog heel wat vraagjes gesteld. Je kan het onderzoekje weer aan onze klasdeur vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten