maandag 18 november 2013

Week van de smaak en zwemmen.

De week is weer goed begonnen , maar we misten enkele zieken in de klas.
Lucas was de weerman vandaag, en kapitein Thieme zorgde dat alles goed verliep. 






Dan hebben enkele kleuters verder gewerkt aan het seriëren van klein naar groot. Eerst alles uitknippen en dan in de juiste volgorde opplakken.








Na de speeltijd ging de praatronde verder en hebben we eens verteld wat ons lievelingseten is. Het is nl de week van de smaak. Spaghetti en pannenkoeken waren toch de toppers. Vrijdag gaan we dan ook samen pannenkoeken maken in de klas. De kleuters mogen dan allerlei lekkere dingen meebrengen die we op onze pannenkoeken kunnen doen. (suiker, siroop, confituur, fruit, choco,...)
Donderdag namiddag komt bommi van Ynse en Thieme al speculaas maken in de klas. Het wordt smullen deze week.



Namiddag zijn we dan samen met de 1e graad gaan zwemmen. We hebben eerst weer wat watergewenning gedaan. Dan hebben we de plankjes erbij genomen en hebben we op onze buik de plankjes vooruit moeten duwen en nadien moesten we op onze rug liggen, de plankjes vasthouden en drijven. Dan hebben we ook al wat zwembewegingen van de benen ingeoefend. Vraag maar eens om kikker, vliegtuig en potlood te doen. Dan nog even vrij spel in het peuterbad en nadien in het groot zwembad. Het was weer heel leuk.
Morgen in het boekenronde. Emani is deze week aan de beurt om een boekje mee te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten