donderdag 3 oktober 2013

Vouwdruk en lichtbak

Donderdag dus fotoronde en Jens had een leuke foto van zichzelf en een dolfijn bij. Hij wist er heel wat over te vertellen: hij moest zijn handjes eerst goed wassen en dan mocht hij aan de kin van de dolfijn komen. Ik ben zelfs een beetje jaloers.

Dan was het tijd om eens een druktechniek uit te proberen. Vandaag hebben we een vouwdruk gedaan. Eerst schilderden we 1 kant van het gewei, dan moesten we ons blad vouwen en goed drukken. Zo kregen we een afdruk van ons gewei en nu heeft ons hert een mooi, volledig gewei. Er waren heel wat verwonderde gezichtjes bij.

















Na de speeltijd hebben we nog een toonmoment gehouden.




Dan nog even wat spelen en werken. Onze herten werden verder afgewerkt en de resultaten kan je in de gang zien.






In de namiddag kwam Ann in onze klas. Zij is de techniekcoach in onze school en kwam lichtbakken tonen. We moesten raden hoe we ze konden gebruiken. Bv hoe kan je net dezelfde tekening maken als het voorbeeld. Na wat zoeken wisten we het: de tekening op de lichtbak leggen, er een blad opleggen en tekenen maar want de lijntjes schijnen dan door. Ook mochten ze allerlei voorwerpen zoeken die we op de bak mochten leggen en dan kon je kijken of het licht erdoor kwam of niet. Lucas had zelfs zo een hoge toren gebouwd waar je door kon kijken. Het vreemde was dat de bekers roze waren, het bakje bovenop groen en als je er dan door keek scheen het oranje. Vreemd maar wel heel leuk!






















En als er iemand is die zo een lichtbak voor onze klas wil maken, altijd welkom :-)
Tijdens de afsluitronde kwam David , de papa van Kaat binnen met traktaties voor de geboorte van Nelle. We kregen er ook een leuk geboortekaartje bij. Dankuwel!!!





Morgen is het werelddierendag. Er gaan dieren op bezoek komen. Wie geen huisdier mee kan brengen mag ook een foto meebrengen .
Nog even meegeven dat maandag geen school is en dat we dinsdag naar de voorstelling ' Leeghoofd' gaan in de C-mine. We gaan met de bus en het kost €3,60. Dit wordt gefactureerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten