woensdag 2 oktober 2013

Kleien en onderzoeken.

Een korte maar goed gevulde dag. Kapitein Emre leidde de praatronde. Heel wat kleuters hadden hun knijper op het doosje gestoken om iets te vertellen. Er waren wel heel wat zieke kleuters vandaag. Allemaal snel weer beter!!!! 1 afwezige kleuter had een hele goede reden, nl Kaat. Ze is vanmorgen grote zus geworden van Nelle, 47 cm en 3,150 gr. Proficiat aan mama, papa en grote zus.


We hadden nog 2 onderzoekjes in de koelkast: Waar slapen egels in de winter? (Jens) en welke paddenstoelen zijn giftig ? (Lucas)
Voor de paddestoelen zijn Lucas en Thieme eens aan de kleuters van Kristie gaan vragen want we wisten dat zij ook iets gedaan hebben over paddenstoelen en ja hoor, zij hadden al zo een onderzoek gedaan. Thieme en Lucas hebben hun onderzoek goed bestudeerd. Jens liet de dames zijn onderzoek doen :-)



Ondertussen werd er ook in de hoeken gespeeld en gewerkt en ook de klei kwam uit de kast. De kleuters hebben heel wat dingen gemaakt met het klei: paddenstoelen, spaghetti, taarten, lolly's, .....













Als afsluiter hebben ze hun onderzoekjes uitgelegd en alle vragen beantwoord. Er kwamen extra vragen zoals waarom paddenstoelen in de grond staan, waarom er een gaatje in die paddenstoel was, waarom hebben egels stekels. En onze onderzoekers hebben alle vragen prima beantwoord. Wat een knappe koppen in de klas.



Morgen is het fotoronde en Jens mag een foto meebrengen.Nog een fijne namiddag allemaal .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten