maandag 21 oktober 2013

Onderzoekje, klaskrant af en vrije teksten.

De laatste week en dan l weer vakantie, maar we zijn nog goed aan het werk in de klas en vandaag was een zeer productieve dag. Starten met een praatronde, en daar had Jade een boekje bij waar een leuk technieklesje in stond. Toverpoeder maken. Maar daar hebben we wat dingen voor nodig , nl zout en een klein glazen potje met deksel. De rest hebben we in de klas. Dus geven jullie dit tegen woensdag mee aan jullie kapoen ? 








Dan zijn enkele meiden verder gaan werken aan het onderzoekje over huilende baby's en Ynse had getekend met sjablonen en die hebben wij ook in de klas dus dat hebben enkele kleuters ook uitgeprobeerd.




Na de speeltijd hebben we de praatronde verder gezet en hebben we onze klaskrant helemaal afgewerkt. Ze ligt in onze klas dus jullie zijn altijd welkom om ze eens in te komen kijken.












Namiddag hebben we aan onze vrije teksten gewerkt. Vrijdag hebben we er geen tijd voor gehad door de ateliers dus hebben we er vandaag aan gewerkt. De kleuters moesten een vrije tekst maken bij hun zelf verzonnen verhaal van vorige week. Er zijn zelfs kleuters die het verhaal nog extra lang gemaakt hebben :-)






Tijdens de afsluitronde hebben de meiden hun onderzoekje uitgelegd en hebben we de heksenwandeling voor morgen even besproken. Iedereen maag verkleed naar school komen: heksen, spoken, pompoenen, griezels, iedereen is welkom. De wandeling zal in de voormiddag plaats vinden. We wandelen verkleed naar de maten, luisteren daar naar een heksenverhaal, eten griezelkoekjes, drinken een heksendrankje, doen enkele opdrachtjes en eens terug aangekomen op school krijgen de kleuters lekkere soep.
Een goed gevulde voormiddag dus. Daarom zal de turnles morgen ook in de namiddag gegeven worden.
Tot morgen iedereen. x


Geen opmerkingen:

Een reactie posten