donderdag 17 oktober 2013

Klaskrant en eigen griezelverhaal.

Vanmorgen onze kalenders in orde gemaakt, vertelt wat we bij hadden en Snuffie weer lekker verwend. Onze voormiddag voor de speeltijd . En ook nog verder werken aan de kijkdozen want vandaag was de laatste dag dat we eraan werkten.











Na de speeltijd hebben we ons halloweendansje nog geoefend. Natuurtalenten !!!! De foto's zijn wazig omdat ze zo hevig aan het shaken waren :-)







Namiddag hebben de kinderen gekozen welk talenteneiland ze morgen willen doen. Morgen namiddag zijn de 1e ateliers. Ditmaal zijn er 6 talenteneilanden: kookeiland, danseiland, techniekeiland, knusteleiland, drama-en muziekeiland en een drukeiland. Welk eiland je kleuter gekozen heeft kan je zien aan ons prikbord.
Dan is eer groepje met Anouk meegegaan om zelf een griezelverhaaltje te maken. Anouk begon met de eerste zin en de rest is van de kleuters.
Er was eens een oude heks.. en een skelet.
Ze wilden samen weggaan en ze gingen weg.
Eerst waren ze aan het sporten en lopen en toen vielen ze in een gevangenis. 
Het skelet en de heks zaten toen in de gevangenis en ze aten de gevangenis op. 
Toen konden ze ontspannen en ze liepen weg naar het bos...
In dat bos waren de bomen aan het toveren met een toverstaf.

Er was vuur door de bliksem en ze toverden het vuur om in een klein kikkertje. En de bomen veranderden in egeltjes... Toen dat gebeurden aten de heks en het skelet een spin op! En zo konden de heks en het skelet terug naar een bosvuur gaan en naar hun huisje toe. In hun huis hing ook een spinnenweb en er zat een spin in. Ze toverde de spin om in een tijger! Ze stuurde de tijger weg. Er hing een lamp en ze blusten het vuur, zo konden ze het huis in gaan. Ze deden eng, de heks moest op wc. Toen kwam een varkentje met een lang snuit en het verhaaltje was uit en ze aten een bloem op.
De anderen bleven bij mij in de klas en wij zijn begonnen met brainstormen over onze eerste klaskrant. We hebben eens een echte krant bekeken en gezocht wat er allemaal in stond. Dan zijn we dingen gaan kopiƫren en uitknippen en zijn al vast aan de 1e pagina begonnen. Het resultaat zullen jullie volgende week kunnen zien maar we lichten alvast een tipje van de sluier.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten