dinsdag 1 oktober 2013

Gewei en klassenraad.

Boekenronde vandaag en Karell had zelfs 2 boekjes bij: Aladdin en Bambi. Over dat laatste boekje heeft ze verteld. Karell wist heel wat te vertellen over het bos en de herten. Maar toch had ze er zelf een vraagje over: wanneer krijgen herten een gewei?
Thieme ging haar helpen met haar onderzoekje.










Net voor de middag was het weer turntijd met Anouk. Toen ze terug de klas in kwamen hadden ze reuzehonger dus de boterhammen gingen er bij sommige wel heel vlot in.
De namiddag startte we met de klassenraad. Vandaag werden heel veel pluimen gegeven aan mekaar. Ze vonden het wel niet leuk dat enkele kinderen buiten met de kleine steentjes gooien. Dat is zelfs gevaarlijk want het kan in je ogen komen.
We hebben ook nog wat geknutseld voor de pastadag. Wie dorst heeft zal door het opsteken van onze knutselwerkjes bediend worden zaterdag ;-) . Waar zijn die handjes ??????

Bebat is ook de oude batterij container komen opladen en we hebben een nieuwe groene container gekregen. Hij staat nog steeds aan de deur van de refter. Dus laat die batterijen maar komen , en persoonlijk vind ik dat de kleuters van onze klas el hééééél goed bezig zijn.
Als afsluiting hebben Karell en Thieme hun onderzoekje uitgelegd. Ze wisten te vertellen dat zelfs het kalf van de herten al een gewei krijgt al is die dan nog heel klein. En eerst voelt een gewei zacht aan en nadien ziet het eruit als een boomstam.
Knap gedaan onderzoekers !!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten