woensdag 9 oktober 2013

Jarige Nando.

Een jarige Nando vanmorgen in de klas. Nando mocht vandaag 4 kaarsjes uitblazen. Maar eerst een praatronde. Enkele kleuters hadden hun foto gezet en kapitein Lucas liet de sprekers een voor een aan het woord. Uit de praatronde kwam er een onderzoekje: Jade had castagnetten meegebracht uit vakantie , en nu wilde ze eens weten hoe je daar muziek mee moet maken.








Dan was het tijd om te tekenen voor de jarige. Nadien kwamen de bananen. Dat is het fruit van deze week van ons Tutti frutti project.
Op het raam van de speelzaal hangt er een brief waarop staat welk fruit het de volgende keer wordt.
En Leana , de mama van Nando is ook naar onze klas gekomen om smoothies te maken. Vandaag dus een dubbele dosis vitamines voor de kinderen :-)





Na de speeltijd hebben we dan gezongen voor onze jarige. We hebben hem even in de bloemetjes gezet en hij was toch wel een beetje fier.



Toen zijn ze wat gaan spelen in de hoeken en hebben Kaat en Jade hun onderzoekje gedaan. Op You Tube hebben ze een filmpje gevonden hoe je castagnetten moet bespelen. Ze probeerden het uit en hebben tijdens de afsluitronde getoond hoe het moet. Goed gedaan meiden.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten