vrijdag 18 oktober 2013

Bonjour, guten tag, buongiorno en talenteneilanden.

De vrijdag startte met een actuaronde.  Daar zagen de kinderen een filmpje over specifieke muziekinstrumenten uit bepaalde landen. De kinderen zeiden goede dag in elk hun eigen taal. Nu wilden ze wel eens weten welke talen dat waren en of er nog andere talen waren. We zijn op zoek gegaan in onze eigen school. Overal zijn we gaan vragen of er kinderen, juffen een andere taal spraken en hoe ze dan goede dag zeggen in hun taal. Zelf hebben we 12 verschillende talen gevonden en Fran en Lara hebben er voor ons ook nog enkele gevonden zodat we nu in 19 talen goede dag kunnen zeggen. Kijk maar eens op ons onderzoeksblad.











Na de speeltijd hebben we nog een toonmoment gedaan en dan was het tijd om te turnen. De voormiddag was weer zo voorbij!









Namiddag was het tijd voor ons 1e atelier uit een reeks van 6.
Mijn atelier om te begeleiden was het drama- en muziekatelier. Ik kreeg gelukkig de deskundige hulp van Marijke, de mama van Lauranne en Iben voor het muziekatelier en Bart, de papa van Andreas en Leander , voor het drama-atelier. Marijke heeft op de cupsong een eigen Freinet tekst gemaakt en de kinderen dat aangeleerd en ook hoe je de melodie speelt met bekers. Bart gaf dramalessen: gevoelens uitbeelden, dieren en personages nadoen , en nog veel meer. Er zitten wel acteertalenten in onze school!





































































Ik ben ook even in het druk- en knutselatelier gaan piepen.
















Je zal in de school ook van die spaarpotjes tegenkomen om geld in te zamelen voor de aankoop van een mangel. Wie vrijblijvend een bijdrage wil doen mag zijn centje in de collectebus steken . In onze klas staat die op de commode naast de computer.

Iedereen een fijn weekend en tot maandag schatjes van patatjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten