donderdag 10 oktober 2013

Bibtruck en schapen en lammetjes.

De dag startte met een bezoekje aan de bibtruck. We brachten onze 'oude' boekjes terug en mochten er elk een nieuw kiezen. Niet altijd zo simpel dat kiezen , want sommige jongens wilden eigenlijk een heel eng boek kiezen maar die had Jo niet bij. Dus wat een moeilijke keuze dan :-)


Noah mocht vandaag de weerman zijn en kapitein Ynse heeft iedereen aan het woord gelaten om iets te tonen. Jasmijn had een leuk vouwboekje bij. Het ging over lammetjes. Er stonden leuke vragen bij en wij hebben samen naar de antwoorden gezocht. Nu weten we dat lammetjes hoeven en wol hebben, dat de papa een ram is , dat ze gras eten en nog veel meer. De kleuters wilden wel eens lammetjes zien maar ik vertelde dat we die nu moeilijk gaan vinden, dus wilden ze schapen zien. Is er iemand die schapen heeft, of weet iemand waar we naar schapen zouden kunnen gaan kijken, mag je me dat altijd laten weten.












Dan zijn ze zelf aan de slag gegaan om iets met schaapjes te maken. We hebben samen gekozen en uiteindelijk hebben ze iets gevonden: eerst het gras tekenen dat de schapen eten en dan wit wol op de schapen plakken. Er waren gekke schapen bij met krullen, rechte wollen haren, gekke krullen op hun kop enz.










Lucas maakt een muurtje van kleien bakstenen.

Noah maakt de bakstenen van klei voor Lucas.







Namiddag hebben we dan gesproken over onze projectweek van volgende week. We hebben al ideeën opgedaan voor volgende week: wat doen we aan? Wat kunnen we knutselen?... Als er een (groot)ouder is die iets in onze klas wil komen doen rond het thema heksen, halloween, mag je me dat ook altijd laten weten wat je graag wil komen doen en wanneer het kan( griezelsoep koken, knutselen, een griezelig verhaal vertellen, ....).
Als afsluiter heb ik een boekje van de bib voorgelezen. Rikki en zijn vriendjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten