maandag 23 september 2013

Onderzoekje: automerken.

Vanmorgen tijdens de praatronde had Mika een auto meegebracht. Maar hij wist het merk niet van de wagen. Daar hebben we dan met de hele klas een onderzoekje rond gedaan. Lucas tekende het autologo over en dan gingen we op de parking van school op zoek naar hetzelfde teken.
Maar we vonden het teken niet terug bij de wagens op de parking. Dan zijn ze naar meester Seppe gelopen die net buiten turnen aan het geven was en hij kende het: het was van een Lexus :-)









Na de speeltijd hebben we nog verder gedaan met de praatronde en zijn we Snuffie zijn hok gaan poetsen. Tijdens het weekend had hij flink zijn best gedaan hebben we zijn hok een grondige schrobbeurt gegegeven. Ondertussen hebben ze buiten ook lekkere plantjes voor hem geplukt.







Namiddag hebben we nog naar enkele spullen gekeken . Ilyana had een herfstdoos bij: gevuld met blaadjes, paddestoelen, eikels, kastanjes. Ilyana wilde wel eens weten waarom de blaadjes verkleuren. Dat gaan we morgen proberen te onderzoeken. Ze wilde ook graag iets knutselen met blaadjes. Daarom heeft je kleuter een kruisje op zijn/haar hand. Ze mogen morgen blaadjes van op de grond meebrengen en dan gaan we er iets mee knutselen.
Jade was afgelopen weekend naar helikopters en vliegtuigen gaan kijken. Ze had er een foto van bij, stickers, posters en een leuk boekje. ze was heel fier dat ze er geweest was. Karell had lekkere druifjes bij voor iedereen en Steven-Paul had wel een heel vreemd boekje bij. De prenten waren gewoon maar wat een vreemde letters. Het was een boekje in het Russisch geschreven.








Dan zijn enkele meiden verder gegaan met het onderzoekje. Ze keken naar de foto's van de auto's op school en zochten op het net naar dezelfde logo's . Ze hebben dus al aan lezen gedaan. De logo's werden dan uitgeknipt en op het blad geplakt. De logo's met de rode cirkels zijn niet de juiste logo's en die met de groene cirkel is de logo van de Lexus. Tijdens de afsluitronde hebben ze dan verteld wat ze hebben gevonden.


Dan anderen hebben ondertussen in de hoekjes gespeeld: tekenen, schrijven, huizen bouwen, popjes, ...

















Denken jullie nog aan de inschrijvingen voor de pasta-avond? 
En vrijdag is het pedagogische studiedag, dus GEEN school voor de kinderen.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten