vrijdag 6 september 2013

Hiep hoera voor Kaat!!!

We zijn de dag gestart met een nieuwe ronde: de actua-ronde.Elke vrijdagmorgen gaan we  naar Karrewiet kijken op Ketnet. Dat is het nieuws voor kinderen. Vandaag ging het ondermeer over jonge fietsers in het verkeer, de kerncentrale in Japan, Jommeke en over amfibieën. Lucas wilde wel eens weten wat salamanders eten. Onze eerste onderzoekje is geboren :-)



Kaat, Jade en Ilyana hebben het helemaal opgezocht: in boeken, op de computer. En wat hebben ze gevonden? Salamanders eten spinnen, pissebedden, wormen, vliegen, maden. Knap gedaan meisjes.





We hebben ook nog voor de jarige meid getekend en net voor de middag was het weer een bewegingslesje met Anouk. Kijk maar eens haar blog.
Namiddag hebben we nog even laten zien wat ze hebben meegebracht en dan heeft Kaat getrakteerd voor haar verjaardag op lekkere verse fruitspiezen. Wat smaakte dat met dit warme weer. We hebben ook voor haar gezongen, gedanst en een dikke zoen gegeven. Al was dat laatste net iets teveel voor Kaat want iedereen vloog nogal op haar af ;-)








Als afsluiter hebben onze onderzoekers vertelt aan de klas wat ze gevonden hebben en zijn we ook nog naar de speelzaal gegaan om zakdoekleggen verder te spelen want gisteren is niet iedereen aan de beurt geweest.

Ik wens iedereen een super fijn weekend en Kaat, morgen een hele formifantastische 4e verjaardag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten