dinsdag 10 september 2013

Klassenraad en schatkaart.

Tijdens de praatronde hebben we een klassenraad gehouden na een voorval gisteren in een van de hoekjes. Ze vonden dat ze niet genoeg plaats hadden op de blokkenmat en dat er zo constructies stuk gemaakt werden. Vandaag hebben we daar eens over gepraat en er kwam al snel dat we niet met zoveel kindjes op dezelfde plaats moeten spelen. Maar hoe konden we dat nu aangeven? Jade zei dat als er 4 kindjes bv in de poppenhoek mogen spelen we er dan 4 sterretjes moeten zetten zodat we kunnen lezen / tellen met hoeveel we er kunnen spelen. Knap gevonden. Morgen gaan we iets voorzien in de hoekjes en eens bekijken wat een goed aantal kleuters per hoek is.
We hebben ook nieuwe boxen in de klas voor de pc want het geluid was veel te stil om bv naar Karrewiet te luisteren. En we hebben ze natuurlijk getest. Ze zijn goedgekeurd.

Dan heeft wie er zin in had een schatkaart getekend of er eentje ingekleurd. Morgen mogen ze dan vertellen welke weg ze moeten afleggen om bij hun schat te komen. Ik ben eens benieuwd want er zaten er toch wel hele leuke bij.





Net voor de middag was er dan ook nog een uurtje turnen met Anouk.
Namiddag hebben nog een toonronde gehouden en enkele kleuters hebben verder gewerkt aan hun schatkaart.













Tijdens de afsluitronde hebben we nog eens aangehaald dat het week van de sport is en dat ze morgen in hun sportieve outfit naar school mogen komen.
Ik wil iedereen nog eens bedanken die op de infoavond geweest is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten