dinsdag 17 september 2013

Nieuwe weerkaartjes.

Vandaag was normaal boekenronde maar we gaan dat morgen doen dus dan maar een praatronde.Kapitein Thieme vroeg aan elke kleuter wie iets had meegebracht en er iets over wilde vertellen. Hij deed zijn job prima. Tijdens de kalenders was Mika de weerman van dienst. De kleuters hadden een opmerking over onze weerkaartjes. Wij gebruikten die nog van Jules en niet alle weer vonden we terug op de kaartjes dus vonden ze dat we er nieuwe moesten zoeken.





Dan hebben enkele kleuters een tekening ingekleurd maar niet zo maar. Ze moesten een legende volgen. Elk cijfer stond voor een kleur. Sommigen konden dat al heel goed . Er werd ook in de hoekjes gespeeld en ons wasknijpersysteem begint al goed te werken. ;-)






Net voor de middag was er turnen met Anouk.
Namiddag hebben we tijdens de praatronde de nieuwe weerkaarten even besproken en de praatronde verder gezet.



 Er werd ook nog verder gewerkt en gespeeld.Als hoekje was er zelfs 'Kaatjes tattooshop' :-)






Als afsluiter heb ik voorgelezen uit het boekje van Ilyana. 2 korte verhalen heb ik kunnen voorlezen. In het eerste verhaal spraken ze over een vogel met zwart en wit, wat rood en hij klopte met zijn snavel op de boom. De naam zeiden ze niet in het boekje en ik denk dat we dat morgen wel eens kunnen gaan onderzoeken. Weten jullie over welke vogel het gaat ? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten