donderdag 19 september 2013

Fiets: parcours, pimpen, modeshow en een jarige.

Kapitein van dienst vandaag was Mika. Hij bracht de kalenders in orde en tekende het weer in de kaft. Dan was het tijd voor de fotoronde. Ynse had zelfs heel veel foto's bij : van aan zee, van de tennisles en zelfs foto's waar ze jonge uitjes aait!! Dan nam kapitein Mika zijn taak weer op zich en vroeg aan de anderen wie nog een vraag had voor Ynse.


Dan was het tijd voor het fietsparcours. Samen met de kinderen van Kristie zijn we naar buiten gegaan en hebben we geslalomd met de fietseen, door een 'tunnel' gereden , onder een 'poortje' door. Toen kwam meester Seppe er aan op zijn fiets en we hebben hem meteen mee laten doen. Met Seppe op kop reden de kleuters allemaal mooi achter mekaar.



























Dan was het tijd voor een 10-uurtje. Mika trakteerde voor zijn verjaardag. Hij deelde lekkere cakejes en drank uit. En ze vonden ze lekker. Er waren er zelfs bij die 3 cakejes gegeten hebben. Dankjewel Mika!!




Na de speeltijd was het tijd om de fietsen te pimpen. De tafel lag vol met verschillende spullen om de fietsen te versieren. We haalden de fiets naar binnen en ze hingen er vlagjes aan, stickers , rietjes aan de spaken, slingers...















 Namiddag zijn we in de kookpotten gevlogen. Karell had vorige week een pompoen bij en enkele kleuters hebben vandaag uien en wortelen meegebracht. Die hebben ze dan na het wassen van de handjes in stukjes gesneden. Dan hebben we er nog water en groentenbouillon bij gedaan en de soep op het vuur gezet.Mika heeft ook de pitjes uit de pompoen gehaald. We gaan ze laten drogen en dan in onze plantenbak planten in het voorjaar.
De soep werd nog gemixd en morgen middag eten wij lekker een tasje pompoensoep bij onze boterham. HHHmmmmm.










Terwijl ik nog even opruimde in de klas hebben de kinderen nog getekend voor de jarige. Dan hebben we ook nog voor hem gezongen, een heus vuurwerk gemaakt en dan mocht hij nog een klein geschenkje uit de verjaardagsdoos kiezen. Mika nog 4 dikke verjaardagszoenen van ons allemaal X-X-X-X.






Als afsluiter van de dag hebben we samen met de kleuters van Kristie onze gepimpte fietsen getoond. We hielden een echte gepimpte-fiets-modeshow!!!!We hadden zelfs veel publiek.















Sommige foto's zijn onduidelijk maar ze fietsen ook allemaal zo snel ;-)
Morgen is het strapdag en wandelen van Bosdel tot school. Er gaat zelfs een politieescorte zijn!!! Dus we zijn in goede handen.
Tot morgen op de parking van Bosdel allemaal. 

1 opmerking: