woensdag 25 september 2013

Nieuwe spullen voor de poppenhoek en brandoefening.

Vanmorgen tijdens de praatronde hebben we enkele nieuwe afspraken gemaakt om de praatronde vlotter te laten verlopen. Als het lampje aan is start de praatronde en moeten we ons aan de afspraakjes houden zoals rustig zitten, naar mekaar luisteren en kijken. Ook nieuw is dat we voor we aan de praatronde beginnen we onze foto op een doosje moeten zeggen. Dwz dat we iets willen vertellen, mede delen in de praatronde. Wie zijn kenteken niet zet komt dan niet aan de beurt ( vergeten of gewoonweg niets te vertellen) Dit doen we om de kapitein een beetje te helpen en de ronde vlotter te laten verlopen.



Er waren ook enkele kleuters die wat lekkers voor Snuffie bij hadden. Hij was er heel blij mee en heeft zijn buikje goed rond gegeten.

Dan was het tijd om wat te spelen en te werken in de klas. Vanmorgen hebben we van Ilse, de mama van Anouk en Noa nog enkele nieuwe spullen voor de poppenhoek gekregen. Dus daar werd al goed mee gespeeld . Ook tekenen en schrijven vinden heel wat kleuters leuk. De schrijf- en tekenhoek zit dan ook vaak vol.
Enkele kleuters moesten nog een blaadje verder afwerken.







Kaat had hartjes bij. We moesten die in water leggen en dan gebeurde er iets vreemd: er kwamen gaatjes in het hartje en er kwamen bubbels. Het waren bruistabletten en ze roken ook nog eens naar bloemetjes.



Dan ging plots het brandalarm af. We volgden netjes de juf tot buiten. Dat verliep heel vlotjes . Goed gedaan allemaal. Al heb ik wel een paar keer moeten herhalen dat het maar een oefening was en niet echt ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten