maandag 16 september 2013

Gezelschapsspelen.

Maandag dus praatronde. Kapitein van dienst vandaag is Jasmijn. We hebben de praatronde weer opgesplitst in 2 delen want anders duurt het wat lang want iedereen wil wat vertellen of tonen.
Ilyana had bv een boekje bij waarin ze letters schrijft. Dat wilden enkele kinderen ook wel eens proberen dus stelde ik voor om hun naam misschien al eens te oefenen.
Jade had slakjes bij en wilde wel eens onderzoeken wat ze eten , maar ze kreeg al heel snel een antwoord van iedereen dus kwam er geen onderzoekje van en hebben ze de slakken eens over een papier laten kruipen om hun slijmsporen te zien.Kaat stond afgelopen weekend in een bijlage van de krant en met zo een BV in de krant wilde ik toch wel haar handtekening op haar foto.



















Annabelle en Federica zijn zich ook nog even komen voorstellen in de klas. Zij zijn deze week de conflictbemiddelaars op de speelplaats. Als er ruzie is, of een probleempje op de speelplaats helpen zij dat op te lossen.
Jade had ook nog wasknijpers bij . Daar hebben we onze kentekens opgeplakt en nu gebruiken we die om in de hoekjes op te hangen. Zo zien we wie in welk hoekje speelt en met hoeveel we er mogen spelen. Wie niet meer in dat hoekje speelt neemt zijn wasknijper weg en zo is er dan weer plaats voor een ander kindje .


Dan hebben we ook nog naar de clip van het Straplied gekeken. Jullie hebben allemaal een briefje meegekregen dat we vrijdag van Bosdel tot school wandelen. Daar hoort natuurlijk een liedje en dansje bij. De kleuters hebben al mee gedanst en gezongen met het lied. Jullie hebben de tekst ook al mee naar huis gekregen. Dus google maar eens en je zal het clipje wel vinden.
Verder hebben we nog in de hoekjes gespeeld en eens geoefend met die wasknijpers.



Namiddag hadden we 2 extra kinderen in de klas. Janneke en Zyna konden niet mee gaan zwemmen dus kwamen ze bij ons in de klas. Het was gezelschapsspelen-namiddag. Er liggen in onze klas enkele nieuwe speldozen en Jade wilde vrijdag wel eens weten hoe die spelletjes gaan en dat hebben we vanmiddag eens uitgelegd en geoefend. En ze vonden het wel leuk. De namiddag is dan ook weer omgevlogen.












Tijdens de afsluitronde hebben we nog even verteld hoe we ons voelden vandaag in de klas en wie er morgen een boekje voor de boekenronde mag meebrengen en dat is Noah.
Het is deze week week van de mobiliteit. Daarom hebben we donderdag een fietsparcours.Samen met de kleuters van Kristie. Iedereen mag dan zijn fiets meebrengen.
Do namiddag gaan we pompoensoep maken van de pompoen van Karell. Wie thuis nog een ui of wortel heeft liggen mag dat donderdag meebrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten