maandag 4 mei 2015

Voorbereiden van moederdag , een nieuw spel en mijn familienaam is...

Wat een enthousiasme toen ze vanmorgen hun wortelen zagen. Ze waren flink gegroeid na het lange weekend.

Tijdens de kalenders ging het plots weer over hoe je familienaam is, dus zijn we eens gaan onderzoeken hoe iedereen noemt en wie dat ook weet. De meesten kennen hun familienaam al goed. ....
Dan tijd voor de praatronde. Juwelendoos, schort en koksmuts, Anna's en Elza's,allerlei spullen gekozen op de kermis :-)





Tijdens de vwt hebben we een nieuw spel aangeleerd, nl dat van de 3 biggetjes. De bedoeling is om eerst een stro huis, dan een houten huis te hebben en uiteindelijk een stenen huis te hebben. Degene die dat eerst heeft wint. Je moet gooien met een dobbelsteen en dan spelen maar . Een leuk spel. Want er is ook een boze wolf die de huisjes omver kan blazen.












Na de speeltijd hebben we een versje aangeleerd. Veel kunnen we daar helaas niet over vertellen ;-)
Dan rwt: er moest verder geknutseld worden aan ... oei, ook dit kan ik nog niet verklappen.


Namiddag hebben we nog even praatronde gedaan want we waren nog niet helemaal klaar.







Degene die in mijn moederdagatelier zaten hebben vandaag hun geschenkjes afgewerkt. Da, al opruimen en tijd om af te sluiten. Ik heb het boekje van Lena voorgelezen over Sip de muis die niet naar school wil.




Morgen is het aan Morgana voor een boekje.
Cristian heeft ons uitgelegd hoe je zout kan kleuren met krijt. Ze willen dit ook graag in de klas eens proberen, dus wie heeft er wat zout voor ons om dit eens te proberen ? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten