maandag 18 mei 2015

Beroepen en verven met knikkers.


Tijdens de praatronde kwam het werk van mama en papa aan de beurt. Daar zijn we dan even verder op in gegaan. Welk beroep/werk heeft je mama en papa ? Voor sommigen was dat toch wel wat moeilijk om te antwoorden. Ik heb de antwoorden in het praatrondeboek geschreven en wie herkent zichzelf in de omschrijving ? 



Dan vwt. En daar konden ze kennis maken met een nieuwe techniek. Vorige week had iemand de zak met knikkers gevonden en daar gingen we nu iets mee doen. Nog verf, een wit blad en een deksel voorzien en we konden er aan beginnen. Er was veel interesse want bijna iedereen wilde dat wel eens proberen. De uitdrukkingen op hun gezicht was goud waard als ze zagen welke 'kunst' zoals Somaya dat zei , creƫrden.














Na de speeltijd was het terug praatronde. Er werd weer getoond wat ze hebben meegebracht of er werd kort iets verteld.







Cristian had evenveel popjes bij als dat er dagen in de week zijn , dus dat moesten we even nakijken!!

Tijdens de vwt ging het schilderen met de knikkers verder.
























Namiddag was het turnen. Vanaf nu krijgen ze turnen van de nieuwe juf Eda en dat op maandag na de lange speeltijd , en op dinsdag het laatste uurtje. Anouk geeft nu extra ondersteuning in de klassen.
Na het turnen een koekje of fruit eten, nog wat vwt en we konden afsluiten.













Tijdens het afsluiten las ik de VT van Resul voor, vertelde Lorena wat ze gemaakt had met lego en vertelde Momo nog eens welke techniek we vandaag geleerd hebben.




Omdat Joppe droevig nieuws had, zijn oma is nl in het weekend overleden, las ik een boekje voor over de hemel, en wat een leuke plaatst dat het daar is. Bij deze wil ik dan nogmaals mijn medeleven betuigen.

Morgen gaan we op daguitstap. De ene weerman geeft buien, de anderen dan weer niet , dus we wagen het erop. Een regenjasje meegeven en stevige schoenen of laarzen zijn toch wel noodzakelijk. En ook gewoon hun boekentasje meegeven, liefst geen trolleys want we nemen ze mee het bos in.
In de boekentas steekt ook nog post!!! De brief ivm de enquette is enkel meegegeven aan de schooloudsten.


1 opmerking: