maandag 11 mei 2015

Een meer maken en schilderen met water.

Onder de leiding van kapitein Giuseppe startte we de praatronde. Resul had een Turkse vlag bij , Lorena vertelde dat ze nu op 2 wielen kan fietsen en Momo vertelde dat ze ooit haar been had gebroken.
Dan haalde ik de foto's van vorige week weer te voorschijn van het meer en zijn dieren. Want ik had gezegd dat ze hun eigen meer mochten maken. Even bespreken hoe we dat zouden kunnen doen en al snel waren ze er aan begonnen tijdens de vwt. Voor de dieren die ze moeilijk vonden maakten we een stappenplan of haalde we er eentje uit onze techniekmap.


















Na de speeltijd, deel 2 van de praatronde, en ook nu weer heel wat dingen om te tonen. Zo vertelde Jesper bv met volle overgave over zijn vrachtwagen met container en hoe ze dat bij hem thuis allemaal gedaan hebben en nog veel meer. Er was bijna geen houden aan zijn vertellen!! Goed gedaan kerel.








Dan terug vwt en we kregen nog meer meren ;-)














Namiddag zijn we buiten gebleven. Profiteren van het mooie weer. Gewapend met een penseel en water gingen we waterschilderijen maken op de grond. Al snel hadden ze door dat je ze beter in de schaduw maakt want in de zon verdwijnen ze. en ook op de banken en muren werd er geschilderd. Of zelfs met je vinger, of afdrukken maken met je voeten.Of een schaduw of de omtrek van een kindje naschilderen. Ze waren inventief bezig!!



























Dan nog even picknicken en zelfs een voetbalwedstrijdje kon er bij sommigen nog vanaf!!







Morgen is het aan Arke om de boekenronde te verzorgen.

In de boekentas van de klasoudsten staken 2 briefjes:
1. de kinderraad verkoopt morgen wafels voor een halve euro
2. ivm het opruimen van de fietsen


Ook wil ik nog een oproep doen voor chauffeurs voor volgende week dinsdag. We maken een daguitstap naar Opglabbeek maar ik heb nog enkele auto's nodig. Het blad hangt aan het prikbord.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten