woensdag 27 mei 2015

Een doos met een geurtje.

En nee, niet een stinkend geurtje maar een geurkaarsachtig iets ;-). Ellie had nl een theelichtje , een aansteker en een houdertje voor was bij. Ze vertelde ons hoe alles in zijn werk ging: je moet het kaarsje aandoen en als het potje warm wordt begint het lekker te ruiken. Dus dat zijn we eens gaan uit proberen. Wat we zagen was dat die was die boven in het potje zat, smolt door de warmte van het kaarsje. Dus ook even testen of dat ook terug hard wordt als het vuur uit is en alles terug koud wordt. En ja hoor! Conclusie: warmte doet smelten, de koude laat het terug vast worden. Ze had ook nog een gekke houder bij voor tandenstokers en demonstreerde hoe gemakkelijk de stokjes eruit komen.













Dan vwt en daar hebben ze met vanalles gespeeld, en vooral het spel van Sophie vinden ze wel leuk, als is verliezen toch wel moeilijk :-). Ze konden ook nog blaadjes maken waar ze schaduwen moesten herkennen en een beroep met een bepaald voertuig moesten associƫren.











Na de speeltijd deden we dit nog even verder.












Als afsluiter heb ik Ellie haar VT nog voorgelezen en vertelden we nog eens wat we geleerd hadden uit de doosronde van Ellie. Morgen gaan we kijken wat warmte doet met zeewater.


Het is aan Lorena om de fotoronde te doen morgen.

Vrijdag is het alweer de laatste vrijdag van de maand, dwz forum. Er zal om 15u dan een tentoonstelling zijn van de robots die door de kleuters en de 1e graad gemaakt zijn , dus iedereen welkom om een kijkje te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten