dinsdag 5 mei 2015

Dubbel boekplezier tijdens de boekenronde en toveren met zout.

Morgana had 2 boekjes bij vandaag. 2 verschillende boekjes nl een informatief boek over prinsessen en een boekje om zelf piano te spelen. In het ene boek vind je alles over prinsessen, elfjes en zeemeerminnen. Ze vertelde ons ook wat er achter elk flapje, hoekje zat. Het andere boek was om piano te spelen. Je kon 'lezen' op welke toetsen je moet drukken om het lied te spelen. De mama van Arke had laatst ook zo iets getekend voor ons. allen staan er bij Morgana nog cijfertjes bij zodat het gemakkelijker is om na te spelen. Flink verteld meid.



Ze konden een blaadje maken tijdens de vwt: de woorden die beginnen met een M zoeken en evenveel bloemen in de vaas tekenen als het cijfer eronder zegt.







Na de speeltijd een praatronde want er lagen toch wel heel wat dingen op de tafel.




Tijdens de vrije werktijd konden ze toveren met zout: nl het zout kleuren met krijt. Met de deskundige uitleg van Cristian gingen ze meteen aan de slag. Alleen was er een probleem: de flesopening was klein, dus hoe dat zand erin krijgen ? Gloria wist het antwoord: een trechter. Die hebben we dan van papier gemaakt. 











Namiddag was het klassenraad en werd eerst het verslag van de kinderraad voorgelezen. Daaruit kwam het idee om kapotte fietsen terug mee naar huis te nemen zodat mama of papa ze kan maken. Willen jullie daarom goed in de gaten houden of de fiets van jullie kapoen nog in goede staat is ?
Ook kwam het idee van tegen de klas van Kristie te voetballen , nu de kleuters nieuwe goaltjes hebben. als het weer goed is doen we dat vrijdag.
Mona kwam namens SOS on the Move ook even zeggen dat ze iets niet leuk vinden, nl de manier van de fietsen op te ruimen. Er wordt gevraagd om zelf de fietsen al netjes in de stalling te plaatsten zodat ook de grote niet lang moeten opruimen en op tijd in hun klas zijn.

Dan nog turnen mat Anouk en onze dinsdag zat er al weer op.
Morgen is de doosronde voor Cristian.
PS: niet vergeten, donderdag gaan we zwemmen dus vergeet de zwemzak niet klaar te zetten.
Dan fijn nieuws: ik heb een daguitstap geregeld naar Opglabbeek. Dat is bij mijn tante en nonkel. Zij hebben een paardenboerderij en wonen aan een bos. We kunnen dan een rondleiding krijgen op de boerderij, in het bos gaan wandelen en spelen in de 'sahara'.
Maar daar heb ik wel hulp voor nodig: mensen die ons kunnen brengen en halen en enkele (groot)ouders die meegaan om te begeleiden). Ik hang morgen weer een blad op het prikbord. Uiteraard als het heel slecht weer is gaat het niet door omdat we de hela dag buiten gaan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten