woensdag 8 oktober 2014

Wie heb ik aan de lijn, hallo, hallo?

Amber was vandaag onze kapitein en Momo onze weervrouw.
Er waren heel veel knijpers maar we luisterden super goed naar elkaar en de praatronde verliep heel vlot. Fijn gedaan allemaal! We hoorden en zagen dus weer heel wat vandaag.


Morgana had drie pompoenen bij, voor elke kleuterklas eentje. Hier willen we samen binnenkort iets leuk mee doen voor Halloween. Bedankt Morgana (en mama en papa =)). Er was, zoals Morgana vertelde, een kleine pompoen - een middel pompoen en een grote pompoen. Die hebben we dan eens vergeleken en ze hebben mij geholpen om ze van klein naar groot te ordenen op de tafel.


De grote pompoen was ook heel zwaar! We hadden maar één kleuter nodig om de kleine pompoen te dragen, twee kleuters voor de middelste pompoen en vier kleuters voor de grote pompoen - wauw!



Arke vertelde ons ook nog van zijn reis naar Spanje. We vroegen ons af hoe hij daar naartoe was gegaan. Met het vliegtuig? Nee. Met een boot? Nee. Met een auto? Nee, geen gewone auto wel met een mobilhome. We wisten niet goed wat dat was. Arke ging samen met mij zoeken op de computer naar een goede foto, zodat hij het kon laten zien (en uitleggen) aan de anderen. Beneden meer hierover.


Na de praatronde deden we onze jas terug aan, want we mochten nieuwe boeken gaan kiezen in de BIB-truck.


Toen we terugkwamen was er nog even tijd in de klas. Er hangt nu een blad op met cijfers en de bijhorende aantallen. Vandaag was er een oefening met cijfers en blokjes. Ze konden dan kijken naar het cijfer, dat cijfer zoeken op het opgehangen blad en evenveel blokjes in het juiste 'blaadje' stapelen. We gaan hier morgen zeker mee verder! 



Omdat er ook veel kleuters letters uit hun naam herkennen en allerlei letters gebruiken op werkjes, hangt er nu een blad met alle letters van het alfabet. Daar kunnen ze momenteel mee doen wat ze willen =) 





We vonden het tellen toch wel heel leuk. Maximaal tellen tot vijf (aantal). Soms ging dat heel vlot, soms was het nog een beetje moeilijk en moesten we goed vergelijken.



Arke had de ideale foto van een mobilhome gevonden en die zijn we gaan afdrukken.




Er werd ook voor één van de pompoenen een kroon ontworpen (maar er kwam wel heel wat meten aan te pas).


Vandaag was het de eerste tutti-frutti dag. We kregen lekkere mandarijntjes. 


Enkele stappenplannen hangen nu op in de bouwhoek, ze kunnen we ze allemaal beter zien (dan wanneer ze op de grond liggen). Morgen gaan we ook foto's van onszelf ophangen, met de dingen die we al in elkaar geklikt hebben.


Na de speeltijd gebeurde er dan iets heel speciaal. We gingen samen naar de eetzaal, want we hadden draadloos internet nodig. Ik had mijn laptop mee gebracht... We kozen een plaats zodat iedereen goed kon zien en toen moesten we wachten...


Tot ik me aanmeldde op Skype. Daar was Nath! Niet op school maar wel bij haar thuis! Wauw dat vonden we super leuk! Het was dan ook niet gemakkelijk om om de beurt iets te zeggen of te vragen. We zaten met zoveel en waren allemaal zo blij. Maar we deden ons best =) 


We ontdekten dat Nath toch ook in een huis woont, met ramen en deuren (waar sommigen aan twijfelden ;)). We vroegen hoe het met haar gaat, of ze huisdieren heeft, ...



En ja hoor! Ze heeft een huisdier, een poes. 


Na dat super leuke weerzien gingen we weer naar de klas. We hadden nog een tien minuten over om af te werken waar we mee bezig waren voor de speeltijd.


Momo had een vis getekend, die knipte ze uit en plakte ze op een blad waar water op getekend stond.


Er werden kronen gemaakt.



En toen was het afsluittijd. Arke vertelde ons nu precies wat een mobilhome is en liet de foto zien die hij in het praatrondeboek heeft geplakt.



Anderen lieten nog zien wat zij gemaakt/bedacht/gedaan hadden. We spraken af wie morgen een foto mag meebrengen.


En ik las nog een verhaal voor uit de BIB mand. We zagen de kat van Nath en Jesper had vandaag toevallig ook een boek gekozen over een kat. 


Morgen namiddag is er toneel op school, voor de hele school. Daar kijken we alvast naar uit.

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten