donderdag 16 oktober 2014

Is het een handtekening of een hand tekening?

Vanmorgen was het Gloria haar beurt tijdens de fotoronde. Ze deed dat heel erg goed. Ze vertelde ons over hun reisje naar Disneyland. Dat was heel leuk en daar had iedereen wel iets over te vertellen of te vragen. Maar ze had ook een handtekening. Een handtekening wat is dat dan? Een kribbeltje volgens sommigen. Maar waarvoor dan? Of een hand tekening, van je hand? ... Dat gingen Gloria, Amber en Lena 's namiddags eens opzoeken.


Nadien was er vrije werktijd.


Er was ook vandaag een ander cijferspel op de rode tafel. Er waren verschillende egels, zonder stekels. Door te kijken naar de bolletjes (t.e.m. 5) of de cijfers moesten ze de egels stekels geven door het juiste aantal wasknijpers er op vast te knijpen.




Ze konden de figuren na leggen die ze eerder deze week hadden ontworpen.















Na de speeltijd gingen we verder met wat we gisteren begonnen waren. Wie dat gisteren wou kon zijn/haar hand en onderarm overtekenen, dit werd een boom. Ze hebben ze uitgeknipt en op een blad geplakt. Ze moesten goed kijken dat het lijntje onder aan de boom, ook onder aan het blad geplakt werd. Nu hadden de bomen enkel nog blaadjes nodig. Om de mooie resultaten te zien moet je in de klas zijn of aan het raam in de gang.














Tijdens de namiddag was Diewke bij ons in de klas. Er werd nog in enkele hoeken gewerkt en onderzocht. 
Diewke liet de drie onderzoekers opschrijven wat zij dachten dat een handtekening was.






Aan de tafel bij mij konden de kleuters een blad van de bomen onder een blad van papier leggen en overtrekken met wasco. Dat was bijzonder. Deze konden ze uitknippen en we hebben ze op onze boom aan de deur geplakt. 







We sloten de dag samen af met het voorstellen van het onderzoekje. Wat is een handtekening? 
Een handtekening is eigenlijk een soort kribbeltje van je naam, dat alleen jij gebruikt. Maar eigenlijk zijn de stempels in de klas ook een soort handtekening, want die zijn ook maar van één kleuter. En als het echt je hand is, is het een tekening van je hand en geen handtekening =) Goed gedaan meisjes!



1 opmerking: