maandag 20 oktober 2014

Betoverd spiegelbeeld

We begonnen de dag met een praatronde en Resul was de leider der knijpers. 
Somaya was de weervrouw.


Na de praatronde was er vrije werktijd in de hoeken.

















Door het kabaal van de werken in Ann haar klas (en nadien de werken in onze eigen klas) zijn we na de speeltijd naar de eetzaal gegaan. Daar waren materialen om vrij mee te werken maar er was ook een aangeboden activiteit van mij. 

De kleuters konden met een dobbelsteen rollen en dan de ogen op de dobbelsteen tellen. Op een blad konden ze zoeken naar het vierkant met evenveel ogen. De kleur die dit vierkant had, was de kleur (verf) die zij moesten gebruiken. Ze zetten dan met hun vinger het bijhorende aantal stipjes op hun blad (bijvoorbeeld 3 x rood). Daarna moesten ze het blad vouwen op de lijn (vouwdruk) en waren hun stippen plots verdubbeld en in spiegelbeeld. Dat viel behoorlijk in de smaak.
Er werd dus heel wat geteld, vergeleken en gedrukt. Goed zo kapoenen!













Er werden ook letters van de naam geschreven. En hielpen ze elkaar als er een bepaalde letter niet zo goed lukte =) Wel leuk dat ze zo spontaan experimenteren. 




















Ellie is vandaag jarig. PROFICIAT LIEVE ELLIE xxx! Op woensdag vieren we haar feestje maar vandaag bracht ze lekkere kastanjes mee. Na een tip van een ouder ;) heb ik ze opgewarmd in de microgolfoven en deelde Ellie ze uit aan iedereen die er eentje wou.


Namiddag werkte we de praatronde verder af.


Omdat we tijdens de voormiddag beperkt waren in keuze van activiteiten, was er na de middag gewoon weer vrije werktijd in de klas.







Morgen vieren we de verjaardagen van Resul en Jesper. Er zal dus lekker gesmuld worden =) Er is morgen ook geen turnles omdat Diewke de hele dag aanwezig moet zijn op de sportdag voor de oudste kleuters.

Tot morgen allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten