vrijdag 10 oktober 2014

Bezige bijen

Het was vandaag al vrijdag en vrijdag : actuaronde. 


We zagen heel wat voorbij komen maar er waren enkele elementen die ons bijbleven tot in de kring. 
Vooral de blinde jonge, die met behulp van een maquette wist hoe hij zijn gocart moest gebruiken vonden we knap. Blind zijn, dat vonden we wel een beetje vreemd. Wat is dat precies? En wat zie je dan? ... Als wij alles donker maken (ogen gesloten) is het wel heel moeilijk om rond te stappen!


Na de actuaronde gingen we aan de slag in de klas. Er werd hard gewerkt. We telden, maar gebruikte ook de blokken om te meten, de prenten om te sorteren, bouwden en speelden een rollenspel in de poppenhoek. 






Er was ook een beetje 'bandwerk' (iedereen kwam aan de beurt) dat moest gebeuren vandaag =) We doen namelijk mee aan een actie voor kerstkaarten (over een maand of zo meer hier over) en daar moesten we mee aan de slag. Wat we precies gemaakt hebben verklappen we nog niet. Maar we moesten een stappenplan volgen en ons al een beetje inleven in de eindejaar sfeer. 












Momo had vandaag letterkoekjes bij. Tijdens het eetmoment ging ze steeds eerst dezelfde letter zoeken op het blad, voor ze een koekje at. We zochten ook naar letters die we in onze naam zien. Knap! 


















We sloten de voormiddag af met een afsluitronde. Wat hadden we gedaan in de klas? Hoe werkte het stappenplan? En wat ging er vandaag nog allemaal gebeuren?

Namiddag was er eerst een uurtje turnles. Nadien kwamen we weer in de klas en was er 'rode werktijd'. Sommige kleuters die vorig jaar ook een tijdje bij mij waren in Ann haar klas kenden het nog.
Er stonden materialen (deze keer: boekjes - puzzels - fijn motorisch materiaal) op tafel. De kinderen kozen wat ze wilden doen maar moesten daar ook blijven. We hebben alle namen opgeschreven, zodat we maandagnamiddag kunnen wisselen en iets anders doen. 








Tijdens de afsluitronde blikte we terug op de week en besefte we dat we eigenlijk toch wel veel gedaan hadden. We blikte ook al even vooruit en ja hoor, volgende week staat er ook al veel op de planning. 

Daarom nog even volgende oproepen:

- Maandag is het de laatste dag om in te schrijven voor de pastadag (kan ook via mail) NIET VERGETEN DUS!

- Als je een fluohesje wilt aankopen voor zoon/dochter op school (en tijdens uitstappen met school), vergeet dan het briefje en het geld niet mee te geven! 

- Op dinsdagnamiddag gaan we wandelen. Maar op dinsdagvoormiddag komt Francesca (de mama van Gloria) cakejes met ons bakken, we hebben nog nodig (Kan iemand dit misschien meegeven?? Laat het me maandag weten!): 
een weegschaal
8 eieren
400 gr bloem
een spray om bakvormen in te vetten

Geniet van het weekend allemaal en tot maandag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten