woensdag 1 oktober 2014

Een korte dag

Het was een beetje anders dan anders vandaag. Maar heel veel kinderen waren al op de hoogte en ze konden dan ook goed aan elkaar uitleggen waarom ik nu even bij hun klas zal horen. 

Nadien begonnen we aan de praatronde. Resul was de weerman en Christian de kapitein.



Sophie bracht een wiel en eten mee voor Jolien haar hamster asiel. 


En we vertelden een heleboel aan elkaar. We bespraken de nieuwe maand, want de 1 op de kalender viel wel op. Maar we hadden het ook over Black Sabbath (jawel =)) en wie er wel eens bij mama of papa in bed kruipt.


Nadien gingen we allemaal werken in de hoeken:

- een huis bouwen


- tekenen



- huisje/tuintje/winkeltje




- en natuurlijk ook ICT =) 



De meisjes waren bezig met landkaarten en Momo ontwierp een schatkaart. Er moest zelfs een echt piratenschip bij, dus hebben we even opgezocht hoe dat er uit ziet voor ze begon te tekenen.





En dat huis, daar werkten we met heel wat kleuters aan. Eerst de vloer, dan de muren en dan morgen verder werken aan het dak?




Maar woensdag is altijd voorbij voor we het doorhebben. Vandaag sloten we af met met een kringspel, ze moesten verschillende voorwerpen van klein naar groot neerleggen. 


En ik las voor uit het boek 'temmer Tom'. Want we hadden het deze morgen ook over dieren en op vrijdag gaan we daar éxtra aandacht aan besteden. 


Lorena mag morgen een foto meebrengen voor de fotoronde en we gaan zwemmen (daarom stonden er golven op de hand van zoon/dochter): dus niet vergeten om zwemkledij en een handdoek mee te geven! Ouders die mee gaan als begeleiding: om 13u vertrekt de bus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten