dinsdag 14 oktober 2014

Op stap in het 'bosrijk'

Vanmorgen kregen we hoogbezoek van Jitse. De kleine broer van Joppe (en Janneke). Wat een lieverd! En dat vonden we allemaal =) Bedankt voor de lekkere doopsuiker Sophie en Geroen. 


Na het bezoekje begonnen we aan de boekenronde. Cristian had een boek bij over het bos. Hij had dat speciaal gekozen vertelde hij ons. Ik moest het niet voorlezen, hij heeft dat helemaal zelf gedaan. Bedankt Cristiaan en goed gedaan jonge!



En dan....tijd om te bakken! Francesca (mama Gloria) was bij ons in de klas en zij maakte een stappenplan (jawel) van wat er te gebeuren stond. Naast de stappen werden ook de ingrediënten besproken.


We moesten tellen.


En ook kijken naar de cijfers op de weegschaal.




Iedereen mocht een handje helpen.











En ook na een beetje proeven, ging het deeg de vormpjes in... Nu was het wachten en genieten van de heerlijke geur. Bedankt Francesca voor je tijd en hulp en ook aan de anderen die ontbrekende ingrediënten of materiaal meegaven: bedankt.



Ondertussen gingen de kleuters aan de klas in de slag met de vrije werktijd.



















We hadden tijdig een afsluitronde, want ik wou nog een aantal dingen bespreken met de kleuters. Zo hebben we het boek van Cristiaan samengevat en opgeschreven in ons boek. Maar ook nog eens de stappen overlopen van het bakproces. 


Vanaf morgen zal er aan de deur ook een plaatje hangen, daarop kan je zien of de pantoffels al dan niet aan moeten =)



Amber vertelde ons ook nog over de kittens die haar nonkel gevonden had op zijn bouw. De kittens drinken speciale melk, want hun mama is weg. Amber heeft ze zelfs al eens van de fles mogen laten drinken.


En dan was het om 13u eindelijk zo ver! Onze wandeling! 
De meesten gingen helemaal op in het kabouter/elfen/trollen verhaal en we vonden dan ook een hele hoop bewijzen van hun aanwezigheid. Maar we hebben ook bomen gemeten (met een cirkel van kinderen en volwassenen... De bomen waren toch groter dan we dachten) en schors getekend op een blad (daar gaan we later nog iets mee doen). Het was super leuk. Morgen gaan we alles nog eens bespreken en zien wat er leeft onder de kleuters. Op het einde van onze wandeling hebben we heerlijk kunnen genieten van de zelfgebakken cake'jes. Ook hier weer, heel erg bedankt aan iedereen die mee is gekomen. Geniet van de foto's =)



















































































































3 opmerkingen: