donderdag 2 oktober 2014

Fotoronde, leren van elkaar en voor het eerst zwemmen

Donderdag = fotoronde en het was vandaag Lorena haar beurt. Ze bracht een familiefoto mee. Ze vertelde ons er vanalles over. Maar er waren ook verschillende vragen van de kleuters. 


Een vraag die me bij bleef "Waarom hebben jullie toen een foto gemaakt?" 
"Omdat we dat graag wilden onthouden." Mooi gevonden hé! 


Voor we met de klasdag begonnen lieten Cristian en Joppe eerst nog hun zelfontworpen huis van gisteren zien.



Gisteren hadden we het nog over het hamsterasiel van Jolien. De kleuters hadden mij er van alles over verteld, want ik was er niet bij. Dat moesten we dus even vastleggen. Lena, Resul, Jesper en Arke kwamen bij me zitten om nog eens te beschrijven wat Jolien allemaal precies te zeggen had. Ze wisten er nog heel veel over. 


Tijdens de groene werktijd werd er dan goed gewerkt in de hoeken. 






Enkele kleuters hadden het idee om een boekje te maken voor Jolien, met hun werkjes. Om haar te bedanken voor de leuke uitleg maar ook om haar nog veel succes te wensen. Arke en Lena kozen zes foto's van hamsters (online), die zijn we gaan printen en kopiëren. 


Daarna mocht, wie dat wou, de foto's die ze leuk vonden uitknippen en plakken op een nieuw blad, om te versieren.





We hebben ook Jolien haar naam gestempeld met de letterstempels van KO3.





Joppe wou graag nog een huis bouwen, we gingen er het stappenplan voor gebruiken dat in de doos lag. Het was niet gemakkelijk, we moesten tellen / vergelijken / goed nadenken.






En sommigen hebben zelfs hun eigen naam gestempeld, knap hoor!



Dat bouwen van Joppe nam heel wat tijd in beslag, want alles moest precies zijn zoals op het plan. En dat werkte aanstekelijk...


...want er kwamen heel wat bouwers bij.


Sophie ging op zoek naar de letters voor 'hamster'. De eerste letter had ze zelf gevonden, de anderen heb ik opgeschreven als voorbeeld. 


Tijdens de afsluitronde bespraken we het verslag van het hamsterasiel.


Degene die een 'werkje' voor Jolien hadden gemaakt lieten dat ook zien.


En Joppe liet zijn knap huis mét boom zien aan de klas. Dat vond iedereen wel heel bijzonder. Hij kreeg dan ook veel vragen. Hij vertelde ons dat hij het stappenplan had gebruikt en hoe hij dat gedaan had. We gaan dat dan ook zo snel mogelijk vastleggen.


Er werden nog enkele bouwwerken en andere dingen besproken in de ronde. Ik las het laatste deel van 'Temmer Tom' voor en toen was het boterhammentijd. Bedankt Fien (oma Amber) om mij zo fijn te helpen tijdens het eetmoment. 

We moesten wel goed doordoen want om 13u gingen we zwemmen. Wat had iedereen daar naar uitgekeken! Beneden enkele foto's (gemaakt door lieve mama's) tijdens het zwemmen. 

Heel erg BEDANKT aan alle mama's en papa die zijn meegegaan! 

Morgen is er 'werelddierendag' op school. Je mag nog iets meebrengen voor het hamsterasiel, als je een huisdier hebt dat mee naar school kan mag dat (anders een foto of je mag natuurlijk iets vertellen over je lievelingsdier) - niets moet, het mag. 

Om 13u vertrekken we morgen naar de BIB in Genk voor een rondleiding - wie zich had opgegeven om te rijden is dan ook welkom iets voor 13u. 

Tot morgen!






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten