woensdag 21 mei 2014

Slimme honden op bezoek.

We zijn de dag gestart met een praatronde en iedereen mocht kort tonen wat ze hadden meegebracht. Alles werd weer keurig in onze praatrondekaft genoteerd . Dan naar de hoekjes en Lucas had een Ketnet knutselboek bij. Ze wilden kevers nateken en Thieme wilde zelfs een robot tekenen. Dus ze gingen meteen aan de slag.Kaat schreef zelfs het woord kever erbij.



















Dan wachtte er ons een verrassing. We mochten naar buiten en daar stonden Dominique en Jessy ( de ouders van Merel bij Ann) en Viviane. Zij trainen met honden. Ze hadden vandaag 5 honden voor ons bij , maar eerst werd er ons geleerd hoe je hond moet benaderen, aaien. Altijd eerst vragen of je mag aaien, zeker niet weglopen van een hond. En als een hond gromt of weg kijkt van ons, zeker niet dichterbij gaan. Dan toonde de eerste hond ons zijn kunsten. Het was een politiehond die pakwerk deed. Dominique deed een speciale mauw aan en de hond viel de mouw dan en en liet hem niet los. Ik mocht het ook eens proberen. Spannend. 






























Dan kwam de speurhond. Het was eigenlijk nog een 'kleuter' want hij was pas 8 maanden oud, maar hij kon Viviane, Kaat en Lucas al heel goed opsporen en vond hen al snel. Wij volgden hem. We hebben ook 'onderzocht' wie de snelste is: de hond of de kleuters. Zelfs met een kleine voorsprong was de hond sneller. Deze hond zal later , waarschijnlijk, in Irak belanden om speurwerk te doen




































Dan haalde Viviane haar 2 hondjes . De donkere was de mama van de andere en moet binnen een 4-tal weken bevallen . Zij toonde ons een stukje van doggydance en ook de 2 kleine hondjes deden speurwerk. De kleuters moesten zich, met een hondesnoepje in hun hand, verstoppen en als de hond hen gevonden had, moesten ze blaffen en dan mochten ze het snoepje op eten. De jongste hond deed ook voor hoe zij over hindernissen kon springen. Wat een superhonden!!!






































Als laatste kwam Boots, een bloedhond pup. Wat een schattig manneke. ook hem mochten we snoepjes geven. Bedankt aan de honden en hun baasjes voor de leuke uitleg.


































Ons stukje fruit hebben we dan na de speeltijd opgegeten. Tijdens de afsluitronde heb ik de 2 vrije teksten van Ynse en Kaat voorgelezen . Morgen mag Ynse ook een foto voor de fotoronde meebrengen.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten