dinsdag 20 mei 2014

Boekenronde en meeste/minste.

Blij om mijn patatjes vandaag terug te zien. Het was boekenronde maar voor Mika over zijn boekjes kon vertellen stonden er 3 meiden van de 2e graad in onze klas. Vrijdag konden ze niet voorlezen dus kwamen ze dat vandaag doen. Ze lazen voor over het circus, ons projectje waar we na vaderdag mee van start gaan. Dan was het tijd voor Mika om over zijn boekjes te vertellen. Hij was heel enthousiast en kenden zijn boekjes heel goed want hij kende ze bijna vanbuiten.





Dan werd er weer in de hoekjes gespeeld en gewerkt. Enkele kinderen wilden nog een dinowerkboekje om in te werken. dus samen gingen we enkele boekjes maken.


Na de speeltijd tijd voor een toonmoment. Of er werd verteld.Steven-Paul had een oceaan bij en vertelde over de mensenhaai, de kraters in de oceaan en nog meer dingen. Hij wist er heel veel over en toonde dat maar al te graag.





Dan turnen met Anouk , hoe ze daar op de trampoline gesprongen hebben kan je lezen op haar blog.
Namiddag terug in de klas heeft iedereen nog eens goed gedronken, want dat is heel belangrijk als het zo warm is als vandaag. DAn tijd voor de klassenraad. Wat ik er zeker van onthouden heb is dat de kinderen blij zijn dat de grote meisjes hen nieuwe spelletjes leren op de speelplaats. SUPER!!

Dan ging ik samen met hen in het boekje werken want ik gaf enkele opdrachtjes: ze moesten cirkels en kruisjes tekenen. Waar zijn bv de meeste en minste eieren terwijl die eieren verschillende groottes hebben , wat het dus moeilijker maakte. Er werd ook nog aan onze plantjes buiten en in de klas gedacht. Als afsluiter heb ik ook nog gelezen uit 1 boekje van Mika: Klus wil vliegen. We zijn te weten gekomen dat wij als mens niet kunnen vliegen, we hebben het zelf uitgetest in de klas ;-)












Geen opmerkingen:

Een reactie posten