woensdag 7 mei 2014

Di: boekenronde en klassenraad, Wo: werken voor moederdag.

een blog van 2 dagen , omdat ik gisteren een etentje had met mijn man omdat hij 40 was geworden , dus daarom 2 in 1.
Anna-Elisah had een boekje bij boor de boekenronde. Ze toonde ons de prenten en vertelde wat er op stond. Ik moest het boekje tijdens de afsluitronde voorlezen van haar.
Dan hebben ze geschilderd aan een geheimpje.










Na de speeltijd kwamen de knijpers aan de beurt. Ata kon zelfs toveren ;-). Maar we ontdekten al snel dat het door de batterij kwam dat zijn lampje begon te schijnen. De kleuters waren zelfs in de ban ervan. Misschien eens aan Kristie vragen of we haar ontdekdoos van elektriciteit eens mogen lenen.Dan was het tijd om te turnen.








Namiddag was het tijd voor een klassenraad. Daar kwam in voor dat ze het niet leuk vonden dat andere leerlingen van alles uit ons insectenhotel gehaald hadden. Karell en Anna-Elisah zijn dat in de andere klassen gaan zeggen.
Er werd duchtig verder gewerkt, gezongen en gedanst.
Tijdens de afsluiting heb ik het boekje dan voorgelezen.



Vandaag was het gewoon praatronde. Jasmijn had een groente bij waar we van mochten proeven. Lucas wist dat we die zaadjes niet meer konden planten omdat ze al gekookt waren. Sommigen vonden de suikererwten lekker, anderen niet.De ronde ging vlotjes vandaag en zo konden we direct aan de slag: er werd geschilderd, geplakt, een blaadje gemaakt en ondertussen werd er gepuzzeld en spelletjes gespeeld.
Het fruit van vandaag was een perzik.














Na de speeltijd hebben we alles afgewerkt,hebben ze filmpjes over dino's bekeken want Lander wilde meer weten over de dino's die hij gisteren bij had,  ons liedje geoefend en heb ik 1 verhaaltje uit Jade haar boek voorgelezen, eentje wat zij gekozen had.
Morgen mag Emani een foto meebrengen.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten