maandag 12 mei 2014

In de ban van dino's: filmpjes googlen, kleuren, knutselen en uitbeelden.

Ze vertelden allemaal dat ze hun kadootje gegeven hadden aan mama. Ik hoop dat de mama's een leuke moederdag gehad hebben.
Dan zorgde Karell voor de weerkalender en Ata leidde de praatronde in goede banen, en ze hadden veel te vertellen want heel wat knijpers stonden klaar.








Na de speeltijd verder met de knijpers en zijn we op zoek gegaan om iets te maken rond dino's. Enkele kleuters zochten op het net wat ze konden doen. We haalden tekeningen af en enkele knutsels: masker, dino tanden maken en een bewegende dino. Er werd dus heel goed gewerkt. 
















Namiddag hebben we het kristal eens goed bekeken: er zijn inderdaad kristallen gegroeid. Dan hebben we een spel gedaan: de kleuters moesten dingen, dieren , mensen uitbeelden. Wat kunnen ze dat goed , zowel uitbeelden als raden.


Een kikker

Een vis

een ballerina.

Een pinguin.

Een schaar.

Lippenstift

Een ballon opblazen.

Schrijven.














Als afsluiter mochten de 4 jongens hun onderzoekje voor stellen. Ze vertelden wat ze allemaal gevonden hadden wat 50 cm was in de klas. Dan las ik nog enkele vrije teksten voor en mochten Chiara , Lander en Emani eens uitleggen hoe je die dino's moet knutselen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten