maandag 19 mei 2014

Een cowboyhoed versus een sombrero

Deze week begon heel zonnig en dat kon je aan ons allemaal zien. We waren goedgezind, fris en fleurig gekleed, roken naar zonnecrème en waren klaar voor de praatronde. 

Anna-Elisah bracht verslag uit van het weer en legde het vast, Karell was de kapitein en verzorgde de praatronde. 


Er werd veel verteld en getoond maar de hoed van Kaat viel ons allemaal op. Het was een cowboyhoed vertelde ze ons. Daar ging echter niet iedereen mee akkoord, ze dachten dat het een sombrero was. Maar hoe zien die hoeden er nu eigenlijk uit? Dat gingen Kaat en Lucas na de speeltijd eens uitpluizen.







Nadien werd er gewerkt in de hoeken. Enkele jongens haalden inspiratie uit een praatronde verhaal over de dierentuin en bouwden een heus park op de blokkenmat. 


Maar er werden ook barbecues voorbereid, 


huizen gebouwd, 


en puzzels gemaakt.





We ontdekten dat Ynse haar nieuwe sandalen zelf kan sluiten, knap hoor meid!



Na de speeltijd gingen Kaat en Lucas dan zoeken naar het verschil tussen de twee hoeden. Ze bekeken via google verschillende afbeeldingen en bespraken de verschillen/gelijkenissen. Heel belangrijk, ze bekeken ook Kaat haar hoed en bespraken wat voor hoed het nu precies zou kunnen zijn. 







Voor we boterhammen aten speelden we samen nog een spel. Eén kleuter bouwde iets en een ander moest dit identiek nabouwen. Soms was dat niet zo gemakkelijk maar iedereen deed wel heel erg zijn/haar best om het heel precies 'na te apen'.




Tijdens de namiddag gingen we onze moestuin verzorgen, want de planten hadden het dit weekend wel zwaar te verduren gehad.



We planten ook de pitten/zaden van Lander zijn galia meloen, de potjes staan nu op de vensterbank in de klas.


Terug in de klas brachten we de rest van de namiddag rustig door met een boek, een puzzel, een smartgame of door het maken van een tekening.






Lander bleek een expert te zijn in het vliegtuig-vouwen. Wie een vliegtuig wou mocht er dan ook één laten maken om te versieren ....


.... en te ontdekken hoe ver ze konden vliegen.


Tijdens de afsluitronde bespraken we de afgelopen dag en stelden Kaat & Lucas hun onderzoek voor. 


Een sombrero ziet er een beetje uit zoals een grote 'schotel' met een toren in. De cowboyhoed leek het meest op de hoed van Kaat. Er stond dan wel geen ster op en er hing geen koordje aan. Het materiaal waarvan Kaat haar hoed gemaakt werd leek dan wel weer op een sombrero. Ze beantwoorden de vragen van alle klasgenoten goed. Heel knap gedaan!


Mika mag morgen een boek meebrengen voor de boekenronde. Nath zal ook weer van de partij zijn. Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten