donderdag 20 februari 2014

Schrijfpatronen.

Als er nu iemand vol passie over zijn 'hobby' sprak dan was het vanmorgen Mika wel. Zijn trui van de dikke truiendag had niet gelogen: Mika=motorfreak!!! Hij vertelde vol overgave over zijn quad: hoe snel hij gaat ( volgens hem wel 140 km per u :-)  ), hoe je hem moet aantrekken, gas geven, afzetten, de vering , de banden, noem maar op. Hij kreeg dan na de ronde ook een luid applaus van iedereen.

Dan zijn we in de hoekjes gaan werken en Karell wilde meteen naar de DVD wild van dieren kijken want haar papa kwam er in voor en ja hoor, daar was papa Helmut. Nu weten we weer wat meer bij over de herten.

Thieme werkte vandaag de vrachtwagen met aanhangwagen af.




Papa Helmut op tv.

Het mooie resultaat.!!!!!


Zelfs Wesley kreeg de uitleg en moest even blijven kijken.
Na de speeltijd was het tijd voor een snelle praatronde want er stonden heel wat knijpers. Dus iedereen mocht 1 leuk ding vertellen.
Lucas had samen met zijn mama een heel groot kasteel getekend en vertelde wie er woonden en ook weer over de kantelen. Hij legde uit hoe je die moet tekenen, dus dat wilden de anderen ook eens proberen. We hebben toen samen wat schrijfpatronen geoefend. Sommigen kregen er niet genoeg van en wilde zelfs hun naam leren schrijven.






















Na de middag pauze hebben we onze vorige klaskrant nog eens boven gehaald en gekeken wat we er toen allemaal in gezet hadden van artikels. We hebben besproken wat we anders gaan doen en wat we terug overnemen naar de nieuwe krant. Thieme en Lina en hebben alvast hun lievelingsonderzoekje gekozen en al in de krant geplakt. De rest zullen we volgende week verder afwerken.












Als afsluiter hebben we een visueel geheugenspelletje gespeeld. er hingen 5 kaarten op het bord en de kleuters moesten raden welke kaart(en) weg waren of welke kaarten op een andere plaats stonden. Ik heb geen enkele kleuter kunnen foppen , ze konden het allemaal even goed !!!
!!!!!!!!!! Morgen komt de schoolfotograaf dus trek je beste pak aan , trek een leuke snoet , en die foto komt helemaal goed !!!!!!!

Maandag 24-02 gaan we ook zwemmen dus zeker je zwemgerief niet vergeten maandag.
En voor de carnavalsstoet van vrijdag namiddag ( 28-02) gaan we verkleed als skiĆ«rs en snowboarders van de olympische winterspelen. Jullie kinderen hebben dan alleen een winterjas, sjaal, handschoenen en mutsen nodig. De attributen knutselen we zelf      ( skilatten en rugnummers ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten