maandag 17 februari 2014

Ontdekdoos dopjes en nieuwe afspraak ivm vrije teksten.

Maandag en gelukkig bijna de voltallige klas aanwezig vandaag. Dus er moest heel wat verteld worden tijdens de praatronde. Kapitein van dienst vandaag was Ilyana en weerman Lucas.
Na de praatronde heb ik de ontdekdoos van dopjes uitgehaald. Ze mochten al eens kijken wat er allemaal in zat en als een kijken wat ze ermee konden doen.








Na de speeltijd ging de ronde verder. Jens had een boek bij die je stap voor stap vertelde hoe je een dino moet tekenen. Dat hebben ze na de ronde geprobeerd. Mika was fier op zijn button die hij van zijn zus gekregen had. Ik heb over een nieuwe afspraak verteld die we vanaf vandaag gaan toepassen. De vrije teksten gaan niet meer op een vast moment zijn maar vrij, daarom zijn het ook vrije teksten hé ;-). De enige afspraak is dat iedereen 1 VT per week moet doen, dwz op vrijdag moet iedereen wel iets 'geschreven' hebben. En het mag ook ruim zijn: iets tekenen, iets bouwen, op het krijtbord, iets plakken ,.... als ze er maar een verhaal bij kunnen vertellen. We leggen het wel op een of andere manier vast. Vandaag hebben toch al enkele kls eraan gewerkt. Om te zien wie al eraan gewerkt heeft, hangt er een papier op de deur. Wie al een VT gemaakt heeft mag een kruisje op zijn kenteken zetten. Elke week komt er dan een nieuw papier te hangen.











Namiddag was Lien er. Zij heeft weer gewerkt rond de wiskundige begrippen, meer/minder, wegdoen/bijdoen.
Bij mij mochten ze hun verhaal van hun VT komen vertellen zodat ik het erbij kon noteren.




Steeds je materiaal goed poetsen: Lucas heeft dat helemaal begrepen ;-)

Anouk was bij ons in de klas en las een verhaaltje voor.


VT kan dus ook op een krijtbord. Er werd dan een foto van genomen waar de tekst naast komt te staan.




Ata

Lina

Emani.
Tijdens de afsluitronde werden de verschillende verhalen voorgelezen. Dat vonden de schrijvers heel leuk wat ze waren fier op hun verhaal.
Jasmijn mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten