maandag 3 februari 2014

Lichtbakken part 2 en een echte auto in de klas ?

Vandaag wat meer volk in de klas maar toch nog enkele zieken. Snel beter schatjes van patatjes.
Eerst een praatronde geleid door kapitein Nando.
Na de praatronde wilden de afwezigen van vorige week meteen de nieuwe lichtbakken uitproberen, zeker Kaat.
Ze wilden zelfs meer doen dan alleen maar over tekenen: er werd ook gekleurd, geknipt en al snel hadden sommigen een eigen masker!!Ook aan de blaadjes van koud/warm werd verder gewerkt.














Na de speeltijd was de rest aan de beurt om te vertellen. Steven-Paul had een dvd bij over katten en hij wist nog steeds dat leeuwen manen hebben en de leeuwinnen niet.





Dan toonde ik de grote doos die we van Ata gekregen hadden. Want enkele jongens hadden een plan om een grote auto te knutselen. Thieme,Lucas en Mika gingen er meteen mee aan de slag. Ze zijn er bijna de rest van de dag mee bezig geweest maar hij is nog niet helemaal af.Anouk had even bespreking dus zijn haar kleuters ook eventjes in onze klas komen spelen.




Namiddag kort even de speeltijd bespreken en ook hoe ze verder gingen werken aan hun auto: weet heeft een auto nog ? Met CD's gingen ze de wielen maken en als ze die kaasdoosjes geel verven hebben ze al koplampen. Met een ander groepje gingen we een spel spelen. Maar we hebben ook een nieuw spel uitgelegd. Daar was een hele uitleg bij en morgen gaan we al die regeltjes eens goed uittesten.









Tijdens het afsluiten heb ik enkele korte verhalen uit Yannina haar boekje voorgelezen en kreeg Lucas het kaartje van de boekenronde mee. Hij mag morgen tijdens de boekenronde iets over zijn boek vertellen.
Onze dozen met tissues zijn bijna op en met al die lopende neusjes kunnen we weer nieuwe doosjes gebruiken. Weer heeft er thuis nog een doosje op overschot staan ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten